vineri, 29 martie, 2024

Cutremurul de 7,1 din Mexic a distrus tot in cale! Numarul victimelor este infiorator: 149 de morti – FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Bilantul cutremurului cu magnitudine 7,1 care a zguduit marti centrul Mexicului a ajuns la 149 de persoane, iar salvatorii cauta in continuare supravietuitori in cladirile prabusite, anunta Reuters.
Estimarea initiala a magnitudinii seismului, facuta de US Geological Survey (USGS, serviciul american de monitorizare geologica) a fost de 7,4, valoare revizuita ulterior la 7,1 atat de USGS, cat si de institutul seismologic mexican. Epicentrul a fost la opt km la sud-est de Atecingo, in statul Puebla din centrul Mexicului. Miscarea tectonica s-a produs la o adancime de 51 de kilometri.
Cel mai grav bilant provizoriu se inregistra marti seara in statul Morelos, imediat la sud de capitala: cel putin 54 de morti. In statul Puebla s-au confirmat 26 de decese, in Mexico 8, iar in capitala 15.
Presedintele Enrique Pena Nieto a convocat consiliul national de criza si a survolat cu elicopterul zonele afectate. El a anuntat ca s-au prabusit 27 de cladiri in Ciudad de Mexico, unde mii de oameni au iesit pe strazi si 3,8 milioane din cei 20 de milioane de locuitori au ramas fara curent potrivit companiei nationale de electricitate, anunta Agerpres.
Cutremurul de marti a avut loc la cateva ore dupa ce in capitala mexicana s-a desfasurat un exercitiu de pregatire pentru seisme. In urma cu exact 32 de ani, pe 19 septembrie 1985, Mexicul a fost lovit de un seism cu magnitudinea 8, soldat cu peste 5000 de morti, chiar 10.000 dupa unele estimari. Luna aceasta, 98 de oameni au murit in urma unui cutremur de magnitudine 8,1, cu epicentrul in Pacific, la aproximativ 1000 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img