News Flash:

Dacă Iranul atacă Tel Aviv, Israelul va lovi Teheranul, avertizează ministrul apărării israelian

26 Aprilie 2018
1209 Vizualizari | 0 Comentarii
President Trump at the Israel Museum Jerusalem May 23 2017 President Trump at the Israel Museum Jerusalem May 23 2017 34460980460 1000x600

Israelul va riposta la orice atac al Iranului împotriva Tel Aviv şi va lovi Teheranul, a avertizat ministrul apărării israelian Avigdor Lieberman într-o declaraţie făcută joi pentru o publicaţie saudită, în condiţiile în care cei doi duşmani declaraţi s-au confruntat deja în Siria, relatează Reuters.

Avertismentul ministrului israelian este neobişnuit de explicit, ameninţarea israeliană de a lua măsuri militare pe teritoriul iranian urmând unei serii de confruntări, fără precedent, între forţele celor două ţări în Siria, afectată de un război civil.

'Israelul nu doreşte război ... dar dacă Iranul atacă Tel Aviv, vom lovi Teheranul', a declarat Avigdor Lieberman în limba arabă pentru site-ul de ştiri saudit Elaph, cu sediul la Londra.

Situat pe coasta Mării Mediterane, Tel Aviv este capitala comercială a Israelului, unde se află şi cartierul general militar, notează Reuters. Iranul, care nu recunoaşte dreptul la existenţă a Israelului, ameninţă frecvent cu lovituri asupra Tel Aviv-ului.

Un incident iraniano-israelian a avut loc la 10 februarie când Israelul a declarat că o dronă militară trimisă de la o bază siriană a intrat în spaţiul său aerian. Israelul a doborât drona şi a efectuat lovituri împotriva unor 'ţinte iraniene' în Siria, dar un F-16 al său s-a prăbuşit după tiruri ale sistemului antiaerian sirian.

La 9 aprilie, şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei au fost ucişi în urma bombardament asupra baze militare T-4 în Siria, de unde se presupune că a fost trimisă drona. Israelul nu a confirmat, dar nici nu a negat că ar fi efectuat raidul aerian în Siria. Teheranul a dat vina pe Israel şi a ameninţat să se răzbune dacă partea israeliană nu va înceta atacurile asupra ţintelor militare iraniene în Siria.

Israelul susţine că loviturile sale vizează să împiedice Iranul să-şi consolideze poziţiile în Siria în sprijinul preşedintelui Bashar al-Assad şi al Hezbollahului libanez pentru a forma un front larg împotriva lor.

'Vom distruge orice avanpost unde vom vedea o poziţionare militară a Iranului în Siria şi nu vom permite acest lucru indiferent cu ce preţ', a afirmat Lieberman pentru Elaph. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0894 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037097 (s)