sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Daca ai asa ceva pe mana trebuie sa mergi la DOCTOR chiar ACUM!

Distribuie:

Publicat:

Inflamatiile exagerate care pot aparea pe incheieturi sau pe alte zone ale corpului pot fi mult mai periculoase decat ne imaginam si pot reprezenta adevarate semne ale unor boli grave. Astfel, este esential sa acorzi atentie acestor transformari corporale si sa le tratezi corespunzator.

 

Aceste inflamatii pot aparea in situatia catorva afectiuni specifice, provocate fie de ingrijirea nepotrivita a organismului, fie de munca fizica excesiva sau deteriorarea sanatatii.

# 1 Tenosinovita

Tenosinovita este o inflamatie a fluidului care inconjoara incheietura mainii. Aceasta se manifesta la persoanele care efectueaza multa munca fizica. Tenosivita nodulara poate aparea din cauza unor tumori si se poate manifesta in zone precum degetul mare, degetul aratator sau in zone ale articulatiilor, asemenea genunchilor sau coloanei vertebrale. Acestea sunt in general nedureroase.

# 2 Sindromul De Quervain

Aceasta boala neobisnuita provoaca durerea si umflarea articulatiilor insa poate fi de asemenea si cauza unor chisturi hepatice. Aceasta ataca ligamentele,  facand ca miscarile degetelor sa fieingreyaunate si transformand orice miscare normala, intr-una extrem de dureroasa si de incomoda.

# 4 Lipoamele

Lipoamele sunt tumori benigne care pot aparea de asemenea din cand in cand in organismul tau. Acestea cauzeaza o sensibilitate crescuta a zonei si o durere acuta. Acestea se pot trata folosind medicamente sau pot necesita o interventie chirurgicala. In cazul in care identifici o astfel de excrescenta aparuta pe corpul tau, este foarte important sa cosulti uni medic, desi exista sanse ca multe dintre aceste inflamatii sa nu reprezinte niciun pericol.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img