sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Daca mananci rosii, iti aperi pielea de efectele distrugatoare ale soarelui

Distribuie:

Publicat:

Cremele de protectie solara sunt cea mai buna solutie pentru a ne proteja pielea, dar, dincolo de folosirea lor ori de cate ori ne expunem la soare, alimentatia joaca un rol esential.

Exista anumite tipuri de alimente pe care, daca le consumi mai des in timpul verii, ajuta la mentinerea colagenului din piele.

Acestea sunt:

Rosiile

Sunt legumele de sezon pe care le gasesti peste tot. Potrivit unui studiu, persoanele care au mancat cate 5 linguri de pasta de rosii cu o lingura de ulei de masline timp de 10 saptamani au redus cu 40% riscul de a suferi arsuri solare. S-a aflat ca licopenul din rosii este cel care ne apara pielea de arsurile solare.

Alimente care ne ajuta cand avem dureri

Ceaiul verde

Este bun la toate, chiar si la prevenirea arsurilor. In plus, ceaiul verde poate repara pielea deteriorata, inclusiv cea afectata de simptomele similare cancerului de piele.

Vinul rosu

Studiile au aratat ca resveratrolul din vin ne protejeaza impotriva radiatiilor solare.

Turmericul

Nu mai e un secret ca turmericul este un leac pentru foarte multe afectiuni. Acesta poate fi folosit si pentru prepararea unei creme de protectie solara naturala.

Fructele goji

S-a aflat ca un pahar de suc de goji consumat zilnic ne ajuta sa avem o piele mai frumoasa datorita proprietatilor antioxidante ale fructelor de goji. Un alt studiu efectuat pe soareci a identificat si proprietatile anti-UV ale acestor fructe.

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img