joi, 28 martie, 2024

Daca nu vrei sa ai un copil needucat, trebuie neaparat sa-l inveti aceste 5 lucruri… Sunt absolut necesare!

Distribuie:

Publicat:

Toti parintii se confrunta la un moment dat cu temperamentele vulcanice ale copiilor, cu obraznicia si chiar cu faptul ca nu-i pot controla. Daca nu reactionezi la aceste probleme, viata copilului tau va avea repercusiuni mai tarziu.

Iata 5 greseli frecvente pe care le fac parintii de dragul copiilor si care au consecinte groaznice!

1. Te temi de copilul tau
Exemplu: Daca un copil vrea sa bea lapte dintr-o cana diferita si nu din cea din care bea de obicei, parintii cauta imediat alta cana, in loc sa ignore ordinul copilului. Se tem de faptul ca cel mic va incepe sa planga sau va refuza sa manance.

Copilul nu trebuie sa te comande. Lasa-l sa planga pana oboseste, nu-l invata ca toate lucrurile i se cuvin.

2. Gasesti scuze (“Asa sunt copiii”)
Daca justifici comportamentul aiurea al copilului din public folosind fraza asta, inseamna ca cel mic va deveni un adult iresponsabil. Copiii pot face mult mai multe lucruri decat se asteapta parintii. Un copil trebuie sa stie ce inseamna respect, maniere, generozitatea si stapanirea de sine.

3. Nu permiti nimanui sa-i certe
Pe vremurile noastre, profesorii ne certau daca faceam ceva gresit. Azi ei nu mai au voie sa faca asta, pentru ca intervin parintii care nu permit nimanui sa le faca observatie copiilor. Daca esti genul ala de parinte, practic ii transmiti copilului ca poate sa faca ce vrea la scoala, pentru ca nu i se intampla nimic rau, oricum vii tu si faci scandal. Reactionezi asa cand mergi la sedinte?

4. Pui copilul pe un piedestal
E normal sa il pui pe primul loc, e copilul tau, dar nu trebuie sa exagerezi. Nu poti sa-i oferi tot ce vrea si cand vrea. Nu se va intampla nimic rau daca spui ”NU!”.

5. Le permiti sa profite
Profita de faptul ca tu faci orice pentru el. Invata-l sa aiba rabdare si sa nu faca o criza de plans.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img