sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Daca te chinui de ceva vreme sa iei permisul de sofer si nu reusesti, acesta este motivul. Studiul care arunca in aer tot ce stiai despre examenul auto

Distribuie:

Publicat:

Daca si tu te chinui de ceva vreme sa iei permisul de sofer, acest material iti va fi de mare folos. Conform unui studiu recent despre examenul auto, cei care prezinta cel mai mare risc sa pice testul sunt oamenii… inteligenti. Da, ati citit bine!

De asta se pica la examenul auto? Cel mai probabil sunt de vina emotiile care va coplesesc si va controleaza fiecare muschi din piciorul care tremura pe acceleratie. Mai nou, cercetatorii britanici spun ca nu are nicio legatura cu inteligenta. Mai exact, acestia afirma ca oamenii care au obtinut o diploma de licenta sau diplome de studii superioare sunt cei mai expusi riscului de a fi respinsi in repetate randuri la examenele auto decat cei care nu au o educatie superioara.

Conform statisticilor Insurers Privilege Drivexpert, o analiza a peste 1500 de persoane detinatoare de permis auto din Marea Britanie arata ca 59% dintre promovati nu au niciun fel de calificare profesionala si ca acestia au trecut testul din prima, pentru ca la polul opus sa se afle restul de 41%, procent ce ocupa clasa de persoane cu pregatire post universitara, respinsi ai acestor teste sau promovati din mai multe incercari.

Tot acest studio arata ca oamenii creativi, specializati in arte, au reusit sa treaca testele din mai putine incercari, in medie de 2 ori, in comparatie cu media de 3 incercari stabilita de cei care au studiat matematica si stiintele. Fara doar si poate, cel mai bun procentaj este obtinut de cei fara niciun fel de calificare profesionala, obtinand o medie de 1,5 incercari pana la obtinerea permisului auto, scriu cei de la Cars.ro.

In aceste statistici, locatia de provenienta reprezinta un factor deosebit de important, fapt demonstrat de un studiu din anul 2016, in care Privilege Car Insurance demonstreaza ca oamenii din suburbiile Londrei prezinta riscuri duble de nereusita in comparatie cu populatia din cealalta parte a Capitalei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img