vineri, 19 aprilie, 2024

Dacian Ciolos a trimis o coroana de flori la Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Judetului Vaslui, Daniel Olteanu, s-a deplasat miercuri, 31 august 2016, la Zorleni, unde a depus o coroana de flori din partea prim-ministrului Dacian Ciolos la locuinta Stelutei Novac, vasluianca ȋn vȃrsta de 47 de ani, care si-a pierdut viata ȋn urma cutremurului devastator, produs saptamȃna trecuta ȋn Italia.

Prefectul Daniel Olteanu a prezentat, ȋn numele Guvernului Romȃniei si al premierului Dacian Ciolos, sincere condoleante membrilor familiei indurerate. De asemenea, prefectul le-a transmis rudelor Stelutei Novac ca le este alaturi ȋn aceste momente dureroase, pe care spera sa le poata depasi cu sprijinul tuturor celor care s-au dovedit solidari.

Steluta Novac muncea de opt ani de zile in localitatea italiana Amatrice, care a fost distrusa complet ȋn urma seismului de 6,2 grade pe scara Richter, care a lovit centrul Italiei la data de 24 august 2016. Trupul femeii a fost gasit fara viata sub darȃmaturile casei sale.

Steluta Novac se numara printre cei 11 romȃni care si-au pierdut viata la cutremur. Alti 6 romȃni au fost raniti si se afla internati pentru ȋngrijiri medicale, ȋn spitalele din Italia. La aceasta ora, potrivit datelor oficiale, niciun romȃn nu mai este dat disparut printre ruine.

Ministerul Afacerilor Externe a suportat integral costurile de repatriere a trupurilor neinsufletite, din Fondul special de urgenta, aflat la dispozitia Ministerului.

Familia Stelutei Novac vor primi un ajutor guvernamental ȋn valoare de 1000 de euro pentru cheltuielile de inmormantare.

Funeraliile vor avea loc joi, 1 septembrie 2016, la Zorleni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img