News Flash:

Dacian Ciolosi reactioneaza! ‘Astea sunt petarde ce apar in spatiul public’

19 Februarie 2019
693 Vizualizari | 0 Comentarii
351663 538x314

Dacian Cioloș, președintele PLUS, susține că discuțiile din spațiul public despre securiștii din partidul său vin din partea unor oameni „care se tem” și pe care o să-i acționeze în instanță.

„Toți cei din conducerea PLUS trebuie să ofere o declarație și să scoată un certificat că n-au colaborat cu Securitatea sau că nu sunt colaboratori la servicii secrete românești sau străine. Noi încercăm să sădim încredere. Unii tot reiau fără probe și derulează fără să vină cu dovezi astfel de lucruri: ba sora, ba fratele, ba unchiul!

Noi nu avem în partid oameni care au lucrat în Securitate, ca PSD. Ca să fie clar: la ultima ședință am stabilit că cei din PLUS trebuie să-și aducă aceste declarații. Nici un partid nu mai are astfel de declarații.

Astea sunt petarde ce apar în spațiul public.

Care e problema că am fost angajat la Primăria Cluj?! Care e problema?

Eu le explic oamenilor, dar tot se reciclează astfel de povești. Eticheta cu securiștii e din partea unor oameni care se tem. O să-i dăm în judecată

Toți cei din conducerea PLUS trebuie să dea o declarație pe proprie răspundere și vor trebui să scoată un certificat că nu au colaborat cu Securitatea în niciun fel. Cei care au vârsta respectivă că nu au colaborat cu Securitatea și o declarație pe propria răspundere că nu au fost angajați sau că nu sunt colaboratori sau informatori ai niciunui serviciu de informații, nici românesc, nici străin.

Noi nu am semnat niciun protocol de colaborare sau un protocol de implicare a serviciilor de informații în tot felul de altfel de instituții. Nu, cei de acolo le-au semnat. Acum la ultima ședință a Consiliului Național am luat deja decizia și o să cerem lucrul acesta, în momentul în care se vor constitui filialele județene, și celor din conducerea filialelor. Niciun partid nu mai are lucrul acesta. Dacă cineva are timp și bani pentru astfel de povești pe treaba lor. Noi avem de lucru în România și plecăm cu cărțile pe masă

Astfel de declarații pe care noi le cerem membrilor noștri, nu ar trebui să fie cazul să face chestiunii din acestea. Cu siguranță în momentul în care ajungem la guvernare o să venim cu reglementări specifice, inclusiv delimitarea mult mai clară a rolului și a atribuțiilor serviciilor de informații. Vom veni cu modificări care nu vizează doar modernizarea SRI, ci și a altor instituții ale statului. (…) Noi avem nevoie de o modernizare a Constituției. În interiorul puterii executive și a președintelui este nevoie de niște modificări pentru a clarifica raporturile între guvern și președinte”, a spus liderul PLUS, Dacian Cioloș, în emisiunea România 9, realizată de Ionuț Cristache la TVR.

bugetul.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 34 queries | Mysql time :0.050942 (s)