miercuri, 24 aprilie, 2024

Daimler vrea sa economiseasca 6 miliarde de euro la Mercedes-Benz, pana in 2021

Distribuie:

Publicat:

Grupul german Daimler vrea să realizeze economii de 6 miliarde de euro la divizia de automobile Mercedes-Benz şi de alte 2 miliarde de euro la divizia Daimler Trucks, a relatat joi revista Manager Magazin, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Daimler au refuzat să comenteze cifrele şi articolul publicat de Manager Magazin.

Economiile sunt avute în vedere de Ola Kaellenius, care în luna mai va deveni director general al Daimler, a relatat publicaţia, fără să menţioneze sursa informaţiei.

În luna februarie, Daimler a anunţat că va lua măsuri de reducere a costurilor, după o scădere de 22% a profitului operaţional îm trimestrul patru, care a fost afectat de războaiele comerciale, de creşterea cheltuielilor pentru dezvoltarea de automobile electrice şi declinul cererii.

Potrivit Manager Magazin, aproximativ 30.000 de automobile Mercedes-Benz cu defecţiuni la sistemele electronice au fost fabricate la fabrica din Tuscaloosa, Alabama, necesitând remedieri costisitoare şi întârzieri.

Întârzierea producţiei la Tuscaloosa a provocat o scădere a veniturilor de circa 2 miliarde de euro şi ar putea reduce profitul din primul trimestru cu o jumătate de miliard de euro, a relatat revista.

Daimler va publica rezultatele financiare aferente primului trimestru pe 26 aprilie.

Grupul intenţionează ca vehiculele sale să nu mai genereze emisii de dioxid de carbon, până în 2040, potrivit Manager Magazin.

Pe de altă parte, Daimler nu va mai continua proiectele comune cu Renault şi Nissan, punând capăt colaborării cu cei doi producători auto.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img