marți, 19 martie, 2024

Dalai Lama: Nu va mai rugati pentru Paris. Dumnezeu ar spune sa rezolvam singuri problema

Distribuie:

Publicat:

Dalai Lama cere oamenilor sa nu se mai roage pentru Paris si sa munceasca, in schimb, pentru pace.

“Nu putem rezolva aceasta problema prin rugaciuni. Sunt budist si cred in rugaciune. Insa oamenii au creat aceasta problema si acum ii cerem lui Dumnezeu sa o rezolve. Este ilogic. Dumnezeu ar spune: Rezolvati-o singuri, pentru ca voi ati creat-o”, a declarat liderul spiritual tibetan intr-un interviu acordat Deutsche Welle, potrivit collective-evolution.com.

Dalai Lama continua spunand ca e nevoie de o abordare sistematica pentru sprijinirea valorilor umaniste si ca oamenii trebuie sa lucreze pentru ca acest secol sa se incheie in pace.

“Avem nevoie de o abordare sistematica pentru a sprijini valorile umaniste de comuniune si armonie. Daca incepem sa facem asta acum, exista sperante ca secolul acesta sa fie diferit de cel anterior. Este in interesul tuturor. Asa ca haideti sa lucram pentru pace in interiorul familiilor noastre si in societate si sa nu asteptam ajutor de la Dumnezeu, Budha sau Guverne”, afirma acesta.

In opinia liderului spiritual, “problemele cu care ne confruntam azi sunt diferente superficiale cu privire la credintele religioase si nationalitati. Suntem un singur popor”.

Un val de atacuri simultane comise in Franta, vineri noaptea, s-a soldat cu 129 de morti, printre care doi romani, si sute de raniti. Atacurile au fost revendicate de Statul Islamic.

In Franta a fost declarata stare de urgenta si au fost reintroduse controale la frontiere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img