marți, 19 martie, 2024

Damiana, plantă cu efect tonic pentru psihic

Distribuie:

Publicat:

Plantă originară din Mexic şi America Centrală, cunoscută ştiinţific după numele Turnera diffusa, damiana a demonstrat efecte deosebite în caz de impotenţă, fiind un afrodiziac şi antidepresiv natural. Află ce beneficii mai au remediile cu damiană!

Indicaţia principală a plantei, publicată în studiile de specialitate şi în cărţile fitoterapeutice, este cea de creştere a tonusului mintal şi emoţional. Urmează pe lista cu beneficii medicinale efectele pozitive asupra libidoului. Remediile din plantă îmbunătăţesc calitatea vieţii sexuale atât la bărbaţi, cât şi la femei. Nu degeaba este considerată planta mileniului III, stimulatorul libidoului şi un relaxant extrem de eficient. Printre substanţele active din plantă se numără taninii, răşinile, alcaloizii, flavonoidele, uleiurile volatile şi damianina, un compus benefic ce îi dă şi gustul uşor amărui.

Cum o recunoşti

Damiana este o plantă aromată, care face vara flori galben-portocalii, cu 5 petale. Florile sunt un indiciu să o recunoşti, dar pentru remedii se folosesc frunzele, tulpinile şi frunzele uscate. Cercetările ştiinţifice sugerează că extractul obţinut din această plantă, combinat cu pulberea de damiană, conferă efecte binefăcătoare mai intense.

Tipuri de remedii şi dozaj

Găseşti preparatele din damiană în magazinele naturiste. Cele mai cunoscute sunt capsulele şi extractele lichide din plantă şi frunzele uscate, bune pentru infuzii şi decocturi. Damiana intră şi în compoziţiile altor preparate naturiste, alături de plante cu proprietăţi terapeutice similare. Respectă indicaţiile de administrare prevăzute pe ambalajul fiecărui produs şi, dacă suferi din cauza libidoului redus sau te confrunţi cu tonus psihic scăzut, întreabă medicul ce doză şi se potriveşte.

În general, remediile din plantă pot fi administrate sub formă de ceaiuri din frunze uscate (1 linguriţă cu vârf de plantă la 150-200 ml de apă, care se lasă 7-10 minute la infuzat), extracte lichide şi capsule, astfel:

Infuzii: 1 ceşcuţă de infuzie de 2-3 ori pe zi.

Extract lichid: 2-4 ml de 2 ori pe zi.

Capsule: 3-4 g de 2 ori pe zi.

Continuarea pe clciksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img