vineri, 29 martie, 2024

Dan Barna, acuzatii SURPRIZA pentru Viorica Dancila: Guvernul refuza sa dea in folosinta lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva

Distribuie:

Publicat:

Candidatul USR-Plus la alegerile prezidențiale din acest an, susține, într-o filmare postată pe Facebook, că lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva este funcțional, dar că Guvernul PSD refuză să îl dea în folosință. Dan Barna acuză Guvernul de incompetență, conform Mediafax.

Într-o filmare realizată pe autostrada Lugoj-Deva și postată pe Facebook, Dan Barna, candidatul USR-Plus la alegerile prezidențiale, îi adresează un mesaj premierului Viorica Dăncilă, în care îi spune că lotul 3 al autostrăzii este functional.

„Bună ziua, doamnă Dăncilă, sunt aici la autostrada Lugoj-Deva, la lotul 3, la cei 21 de kilometri care sunt perfect funcționali, pe care se poate circula cu 130 km/oră, există filmările pe internet, și pe care dumneavoastră și domnul ministru Cuc, în incompetența acestui Guvern, o țineți închisă și o țineți blocată pentru ca tot traficul să fie înghesuit pe drumul național. Poate ne veți spune unde sunt totuși cei 180 de kilometri promiși de doamna Plumb, pe care ați promovat-o acum comisar european, ca propunere. Sau măcar cei 100 promiși de domnul Cuc acum două luni de zile, unde sunt acești kilometri că deocamdată avem doar 20 și mai ținem încă 21 de km perfect funcționali, în stare impecabilă, pe care tot acest trafic ar putea să meargă, dacă nu ați fi decis să reziliați acel contract, să renunțăm la o garanție de patru ani pentru autostradă și dacă nu ați fi inventat o fisură care, deși există, nu se află în cei 21 de km pe care se poate circula, ci pe o bretea care oricum nu ar face parte din acest tronson 3”, a spus Dan Barna.

Acesta a mai precizat în filmare că Guvernul PSD refuză să dea în folosință autostrada la care s-a muncit și care a fost plătită.

„Doamnă Dăncilă, poate guvernați un pic și pentru România sau poate acceptați că nu mai aveți majoritate și plecați de la guvernarea țării. Aceasta este o autostrada la care s-a muncit, care s-a plătit și care este gata să fie folosită. Guvernul PSD refuză să o dea în folosință”, a mai spus Dan Barna.

CNAIR va apela, cel mai probabil, la o terță firmă pentru a efectua reparațiile la lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, după ce va fi efectuată o expertiză a problemelor care au apărut încă înainte de recepție, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt la CNAIR.

CNAIR a executat la finele săptămânii trecute garanția constructorului lotului 3 al autostrăzii, înainte de pronunțarea deciziei tribunalului prin care se suspenda executarea, spune Șerbănescu.

Porțiuni din autostradă s-au deteriorat în ultimele zile, în asfalt apărând fisuri.

Recent, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a anunțat că lotul 3 al autostrăzii Deva-Lugoj, în lungime de 21,1 kilometri, va fi deschis circulației la sfârșitul lunii septembrie.

La finele lunii august, ministrul Cuc a decis rezilierea contractului cu constructorul spaniol, după identificarea a 60 de neconformităţi, printre care cedări de terasament sau fisuri longitudinale şi transversale. Compania de Autostrăzi a emis o factură de penalităţi pentru neremedierea unor conformităţi în timpii în care trebuiau să remedieze şi pentru întârzierile din contract, în valoare de 73 de milioane de lei, iar valoarea garanţiei de bună execuţie a contractului este de 58 de milioane de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img