vineri, 29 martie, 2024

Dan Barna si Dacian Ciolos au pierdut controlul! Cine e noul sef al USR-PLUS (surse)

Distribuie:

Publicat:

Dan Barna și Dacian Cioloș ar fi pierdut controlul Alianței USR-PLUS! Noul lider al USR-PLUS ar fi Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene.

Fiind cel care face cărțile pe subiectul PNRR, Cristian Ghinea taie și spânzură în negocierile dintre USR-PLUS, PNL și UDMR.

Surse politice au dezvăluit, pentru PS News, că persoana care conduce acum, de fapt, Alianța USR-PLUS este ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Ultimul scandal generat de Cristian Ghinea în interiorul coaliției de guvernare a fost pe tema Planului Naţional de Reformă şi Rezilienţă (PNRR).

„În teritoriu există mari nemulțumiri cu privire la Planul Național de Reformă și Reziliență. Ghinea a schimbat complet totul, după bunul plac, iar asta nu a fost deloc pe placul multora din teritoriu. Despre asta s-a discutat și la ședința Biroului Executiv de luni, când i s-a reproșat lui Cîțu că l-a lăsat pe Ghinea să facă ce vrea din PNRR. Noi, liberalii, am căzut prost rău la faza asta. Practic, Ghinea e șeful PNRR, e construcția lui, noi n-am avut nimic de comentat. Nu e normal. Chiar dacă a fost prezentat planul, discuțiile sunt departe de a se fi încheiat. N-are cum să rămână așa. Dar, oricum, Ghinea e șeful USR-PLUS acum. Barna nici nu mai există”, au declarat surse liberale.

Luni, la ședința PNL, liderii din teritoriu au profitat de prezența premierului Florin Cîțu și s-au arătat nemulțumiți de PNRR. Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, i-a transmis premierului Florin Cîțu că este nemulțumit de modul în care a fost decisă alocarea fondurilor și i-a amintit că fără sprijinul liderilor din teritoriu nu ar fi ajuns nici premier, iar PNL ar fi avut un scor nesemnificativ.

Continuarea pe bugetul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img