joi, 28 martie, 2024

Dan Barna: ‘Toti cetatenii acestei tari inteleg ca nu mai putem sa cheltuim bani pe care nu-i avem’

Distribuie:

Publicat:

Vicepremierul Dan Barna a declarat, marţi, că propunerea de buget pentru anul 2021 este ”una închegată”, că trebuie să se facă investiţii şi că ”cetăţenii înţeleg” că nu pot fi cheltuiţi bani care nu există.

„Propunerea de buget este una închegată, este una care respectă aceste obiective pe care România şi le-a propus, un deficit de 7,16%. Nu vom depune, evident, nici noi amendamente, tocmai pentru că acest buget este un buget necesar pentru ca România să poată să intre într-o logică de stabilizare şi apoi de creştere economică începând cu a doua parte a anului, în momentul în care şi campania de vaccinare va progresa semnificativ şi vom putea vorbi uşor-uşor la România de dinainte de pandemie”, a declarat Dan Barna, la B1 Tv.

El a susţinut că trebuie făcute investiţii şi că oamenii „înţeleg” că în lipsa acestora, nu sunt suficienţi bani la buget pentru mărirea pensiilor, alocaţiilor şi salariilor.

„Toţi cetăţenii acestei ţări înţeleg că nu mai putem să cheltuim bani pe care nu-i avem. (…) Marea majoritate a oamenilor înţeleg că dacă România nu face investiţii, dacă România nu construieşte autostrăzi, dacă România cu construieşte acele spitale regionale, dacă România nu-şi susţine mediul economic, n-au de unde să existe bani pentru creşterea legitimă a pensiilor, a salariilor, a alocaţiilor pentru copii. (…) Investiţiile sunt necesare tocmai pentru a putea apoi să creştem pensiile şi salariile şi alocaţiile în general”, a spus Dan Barna.

continuarea pe bugetul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img