News Flash:

Dan Voiculescu a fost ACHITAT!

28 Iunie 2017
1511 Vizualizari | 0 Comentarii
Dan Voiculescu a fost achitat, miercuri, definitiv de instanta suprema, in dosarul de santaj Antena Group- RCS&RDS. CameliaVoiculescu, fiica sa, a fost condamnata la un an si sase luni cu suspendare pentru complicitate la santaj, iar Sorin Alexandrescu, la patru ani si sase luni. Dan Voiculescu a fost achitat in dosarul de santaj, iar Camelia Voiculescu a primit o condamnare de un an si jumatate cu suspendare. Singurul care se va duce la puscarie este Sorin Alexandrescu, care a fost condamnat la 4 ani si sase luni de inchisoare.


Decizia instantei supreme este definitiva.

La ultimul termen al procesului, care a avut loc vineri la instanta suprema, fostul director general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a spus ca nu l-a santajat pe Ioan Bendei, fostul administrator al RCS-RDS, ca el a urmarit doar realizarea unei anchete jurnalistice si ca se simte victima unei inscenari, adevaratele tinte fiind Dan Voiculescu si fiicele sale.

La randul ei, Camelia Voiculescu a sustinut ca este victima procurorilor, in conditiile in care acestia doreau sa ajunga la tatal sau. Procurorul DNA a cerut, la ultimul termen de judecata, majorarea tuturor pedepselor primite in prima instanta de inculpatii din dosaru santajului la RCS&RDS, solicitand pentru Camelia Voiculescu, Dan Voiculescu, Serban Pop, Daniel Matiescu si Sorin Alexandrescu pedepse la inchisoare cu executare, iar in cazul Antena Group, Antena3 si Intact Publishing, condamnarea acestora la plata unor amenzi penale, arata News.ro.In 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat pe fostul director al Antena Group Sorin Alexandrescu la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de inchisoare cu executare si pe Camelia Voiculescu la doi ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce Antena 3 si Intact Publishing au fost achitate.Decizia a fost contestata la instanta suprema, care va da o decizie definitiva in acest dosar. Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata in 1 octombrie 2013, alaturi de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general Antena TV Group SA, de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, si de fostul sef al ANAF Serban Pop.Potrivit anchetatorilor, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, in mod repetat si gradual, acte de constrangere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al RCC-RDS, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat.Actele de constrangere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmatii legate de perspectiva declansarii unui scandal mediatic, dar si prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la presupuse fapte de coruptie in care ar putea fi implicat Ioan Bendei. Anchetatorii sustin ca acest spot publicitar a fost realizat din dispozitia Cameliei Voiculescu si a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, si a fost difuzat in perioada 9 - 30 mai 2013, cu o frecventa de cinci ori pe zi (in total de 401 ori) de toate posturile TV apartinand SC Antena TV Group SA si SC Antena 3 SA.

dan voiculescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0928 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042817 (s)