vineri, 29 martie, 2024

Dan Voiculescu are sanse mari sa fie eliberat

Distribuie:

Publicat:

Vestile sunt tot mai bune pentru Dan Voiculescu! Desi a primit o condamnare la 10 ani de inchisoare pentru spalare de bani in dosarul ICA, mogulul ar putea petrece Craciunul in familie. Potrivit unor surse judiciare, el trebuie sa intre in comisia de eliberare conditionata a Penitenciarului Rahova “la sfarsitul acestei saptamani”. “Probabilitatea este foarte mare sa intre in comisia de saptamana aceasta”, au declarat surse judiciare pentru Romania Curata.

Dan Voiculescu a fost condamnat pe vechiul cod de procedura penala si executa doar o treime din pedepsa intrucat are peste 60 de ani. In plus, Voiculescu si-a redus pedeapsa cu un an deoarece a scris 11 carti in penitenciar.

Chiar daca ministrul Justitiei Raluca Pruna a suspendat la inceputul anului dreptul detinutilor de a-si reduce pedeapsa elaborand “lucrari stiintifice” si apoi a modificat legea astfel incat detinutii sa beneficieze doar de 20 de zile de reducere a pedepsei pentru toate lucrarile scrise, Dan Voiculescu a scris cartile inainte de aceste decizii ale ministrului.

Comisia trebuie asadar sa analizeze daca i se aplica dreptul de reducere a pedepsei lui Dan Voiculescu pentru toate cele 11 carti deja redactate. Un raport intern al ANP, intrat in august in posesia Romaniei Curate, arata ca penitenciarul ii ia in calcul lui Voiculescu cartile deja scrise. Mogulul “a beneficiat de 369,21 zile castig pentru activitatile lucrative desfasurate si elaborarea si publicarea de lucrari stiintifice”, arata raportul citat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img