vineri, 26 aprilie, 2024

Dancila a iesit la bataie. In sfarsit!

Distribuie:

Publicat:

Fulminant discursul premierului Viorica Dancila din Parlamentul European! La niciun minut distanta de cel al lui Frans Timmermans, in mod straniu mult mai moderat decat ultima sa iesire la rampa si, in mod senzational, invocand blestematele protocoale si solicitand chiar autoritatilor de la Bucuresti o ancheta serioasa in acest sens. Dancila a vorbit asa cum trebuie sa le vorbeasca un roman partenerilor europeni despre si pentru Romania.

„Nu am venit aici sa dau socoteala”, a afirmat cu demnitate premierul Romaniei, explicand faptul ca prezenta ei in Parlamentul European este motivata de respectul pe care il poarta acestei institutii, din care a facut parte mai multi ani. A vorbit despre faptul ca Justitia nu este despre MCV, ci despre drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor. Despre protocoalele ilegale si consecintele acestora. Despre modul in care Serviciul Roman de Informatii a transformat Justitia in „camp tactic”. Despre santajarea a cel putin jumatate din numarul total al magistratilor, carora li s-au deschis dosare penale. Despre practica obtinerii si utilizarii de marturii mincinoase. Despre demonstratia ilegala si violenta din 10 august, reprimata prin aceleasi mijloace prin care sunt reprimate violentele in toae marile capitale ale Uniunii Europene. Iar in final a pus bomboana pe coliva UE. A denuntat incalcarile grosoloane ale drepturilor omului din Romania savarsite in baza protocoalelor.

In finalul discursului ei de numai cinci minute, pentru ca doar atata timp i s-a permis premierului Romaniei sa vorbeasca, Viorica Dancila a afirmat cu subiect si predicat ca faimosul MCV, Mecanismul de Cooperare si Verificare instituit de Uniunea Eurpeana impotriva Romaniei si Bulgariei este un instument esuat. Si a cerut socoteala. A cerut ca partenerii de la Bucuresti sa fie informati cine sunt cei care au furnizat informatiile false, care au stat la baza rapoartelor MCV.

Si asa e cum a spus premierul. Incepand de astazi, nimeni in Uniunea Europeana nu-si mai poate astupa urechile. Nimeni nu mai poate afirma ca nu stie ce se petrece in Romania.

Daca punem fata in fata acest discurs cu ultimul si penultimul speach al lui Frans Timmermans, nu facem decat sa observam ca, in timp ce inaltul demnitar european a criticat Romania si Legile Justitiei prin generalitati, fara a prezenta nici macar un singur argument de natura sa demonstreze ca Justitia ar fi pusa in pericol in urma modificarilor legislative, premierul Romaniei a excelat prin precizie si prin prezentarea unor argumente solide in favoarea tarii noastre si imposibil de combatut.

Astazi m-am simtit mai roman decat in multe alte situatii cand tara noastra a fost umilita, fara ca autoritatile de la Bucuresi sa riposteze. Este cu certitudine prima data cand oficialii nostri au jucat nu in defensiva, ci in ofensiva.  Bravo!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img