joi, 28 martie, 2024

Dancu: Ponta s-a comportat ca un star. Dragnea se joaca cu un balon fragil

Distribuie:

Publicat:

Sociologul Vasile Dancu considera ca premierul Victor Ponta s-a comportat precum un star in cariera politica, in timp ce noul presedinte PSD, Liviu Dragnea, se “joaca cu un balon foarte fragil”, deoarece “exista oameni care se tem ca vor fi eliminati din spatiul social”.

“Este greu de facut o analiza a lui Victor Ponta. Modul in care a construit echipele si modul in care a stiu sa tina echipele pana la capat, comunicarea sa este centrata exclusiv pe lider, este prea expus.

Toata sala de la Congres isi dorea ca Ponta sa ramana la putere. Eu cred ca au fost greseli care erau legate mai degraba de temperament si o lipsa de luciditate si de a incerca sa faci si lucruri mai mici. S-a comportat ca un star”, a declarat Vasile Dancu, duminica, la Realitatea TV.

Sociologul considera ca Ponta a facut unele greseli si ca ar fi trebuit sa renunte la conflictul cu fostul presedinte al tarii, Traian Basescu.

“Cariera lui Victor Ponta a inceput prea devreme urcusul si a ajuns prea devreme pe platoul carierei. A fost si situatia de conjunctura, cand a candidat la prezidentiale in 2014.

Analiza a facut unele greseli – perceptia spatiului politic, modul cum te plasezi in spatiul poltic, un fel de agresvitate continua. Ar fi trebuit sa lase conflictul cu Traian Basescu. In general, partidul nu doreste un conflict cu Basescu, partidul se fereste de razboaie politice”, a punctat Dancu.

Dancu: Dragnea se joaca cu un balon fragil

Referitor la noul presedinte PSD si la momentul de reculegere pentru victimele comunismului, care a avut loc duminica la congresul social-democratilor, Vasile Dancu a spus ca Liviu Dragnea se “joaca cu un balon fragil”.

“In timp ce Liviu Dragnea vorbea despre comunism, in sala erau multi oameni crispati. Aici va avea mult de munca. El se joaca cu un balon foarte fragil, de cristal, pentru ca eu cred ca exista oameni care se tem ca vor fi eliminati din spatiul social”, a punctat sociologul.

Dancu a adaugat cat de important este rolul presei pentru un lider de partid.

“Presa fie ca te critica, fie ca te lauda, presa este esentiala. Nu devii lider fara presa. Presa iti face un serviciu esential, vorbeste despre ideile tale, vorbeste despre proiectele tale. Cred ca este o chestiune sanatoasa. Dragnea nu este cu excese.

Nu critica presa, spre deosebire de Ponta, el prefera sa taca. Presa trebuie administrata, trebuie sprjinita, ca sa poata exista aceasta industrie de media. Presa are o functie”, a incheiat acesta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img