joi, 28 martie, 2024

Danemarca expulzeaza doi angajati ai Huawei Technologies Copenhaga pentru ca nu respectau regulile privind rezidenta si permisele de munca

Distribuie:

Publicat:

Autorităţile daneze au expulzat doi angajaţi ai Huawei Technologies după ce o inspecţie la biroul din Copenhaga al companiei chineze a arătat că salariaţii respectivi nu respectau regulile privind rezidenţa şi permisele de muncă, a anunţat luni poliţia, potrivit Reuters. Purtătoarea de cuvânt a poliţiei nu a putut dezvălui dacă angajaţii puşi sub acuzare sunt cetăţeni chinezi. Ea a mai precizat că inspecţia nu a avut nicio legătură cu informaţiile recente privind verificarea tot mai insistentă a legăturilor Huawei cu guvernul chinez şi a acuzaţiilor că Beijingul s-ar putea folosi de tehnologia companiei pentru spionaj, lucru pe care grupul l-a negat, relatează Agerpres.

Poliţia a precizat că inspecţia la biroul Huawei a făcut parte dintr-o 'investigaţie de rutină' desfăşurată de autorităţi în locuri unde lucrează mulţi angajaţi străini. Patru angajaţi ai Huawei au fost puşi sub acuzare în urma inspecţiei care a avut loc joi, doi fiind ulterior expulzaţi din ţară, a spus o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Copenhaga. Ştirea a fost transmisă prima dată de Bloomberg.

Reuters menţionează că nu a putut obţine deocamdată nicio reacţie din partea Huawei. Luni, serviciile de informaţii din Norvegia au atras atenţia asupra gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei, ale cărui legături cu regimul de la Beijing suscită îngrijorări în materie de securitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img