joi, 28 martie, 2024

Danemarca intenţionează să condiţioneze acordarea ajutoarelor sociale pentru imigranţi de exercitarea unei activităţi

Distribuie:

Publicat:

Danemarca intenţionează să coreleze acordarea ajutoarelor sociale pentru imigranţi cu exercitarea unei activităţi de 37 de ore pe săptămână în scopul încurajării integrării acestor persoane, a anunţat marţi guvernul social-democrat de la Copenhaga, unul dintre cele mai dure din Europa contra imigraţiei, relatează AFP.

''Vrem să introducem o nouă logică de muncă în care oamenii să aibă datoria de a contribui şi de a fi utili şi, dacă nu pot găsi un loc de muncă reglementat, ei vor trebui să lucreze pentru alocaţia lor'', a declarat şefa guvernului danez, Mette Frederiksen, într-o conferinţă de presă.

În proiectul său, intitulat 'Danemarca poate face mai mult', actualul guvern danez – care şi-a început mandatul în iunie 2019 – arată că şase din zece femei originare din Maghreb, Turcia şi Orientul Mijlociu se află în afara pieţei forţei de muncă din Danemarca.

Într-o primă etapă, obiectivul este de a integra 20.000 de persoane încurajându-le să găsească locuri de muncă.

''De exemplu, poate fi o activitate de strângere a plasticului şi a chiştoacelor de ţigarete de pe plaje şi până la a ajuta la rezolvarea diverselor sarcini într-o întreprindere'', a explicat ministrul danez al ocupării forţei de muncă, Peter Hummelgaard, potrivit Agerpres.ro.

La începutul anului, Mette Frederiksen a anunţat obiectivul scăderii la zero a cererilor de azil, cifrate în primele şapte luni la 851.

Potrivit Institutului naţional de statistică danez, 11% dintre cei 5,8 milioane de locuitori ai Danemarcei sunt străini.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img