joi, 25 aprilie, 2024

Daniel Dăianu iese la rampă în pline negocieri PNL – PSD: ‘Noi nu mai avem cotă unică de impozitare’

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu a declarat, joi, la Profit News TV, că disputa impozitare progresivă (dorită de PSD) versus cota unică (apărată de PNL) este falsă, pentru că noi nu avem de fapt cotă unică.

”Avem un regim fiscal care este foarte departe de ceea ce presupunea cota unică, deşi acolo nu găsim această formulare, în PNRR. Analiza noastră la Consiliul Fiscal şi căreia i s-au raliat experţi de notorietate, face aceeaşi constatare, că de fapt nu avem o cotă unică, nu mai avem aşa ceva, disputa aceasta mare, impozitare progresivă versus cotă unică este falsă. Noi nu mai avem cotă unică. Iar impozitarea progresivă şi ea trebuie judecată în funcţie de mai multe aspecte, în ce măsură ar putea fi introdusă în 2023, dacă se poate face, nu numai logistic. Guvernul a anunţat că anul acesta nu se va face, nimic, în 2023, coridorul este deschis”, a afirmat Dăianu.

„Impozitarea progresivă nu avea cum să facă atâtea valuri, pentru că una este să încerci să modelezi un sistem fiscal având în vederea o constrângere bugetară foarte puternică, să optimizezi un sistem fiscal în funcţie de o dimensiune axiologică, de cum ar trebui să fie un sistem fiscal cât mai bun, care să mulţumească cât mai mulţi cerăţeni şi alta e să răspunzi la nişte urgenţe”, a declarat preşedintele Consiliului Fiscal.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img