joi, 25 aprilie, 2024

Daniel Onofrei, prefectul judetului Vaslui : “Avem sarcina de a eficientiza şi moderniza serviciile întreprinse în beneficiul publicului “

Distribuie:

Publicat:

"Am participat astazi, în calitate de prefect al județului Vaslui, la ședința lunară a Colegiului Prefectural. La întrunire a fost prezentă conducerea Instituţiei Prefectului alături de reprezentanţi ai istituțiilor publice deconcentrate convocate.

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural, șeful Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Vaslui a prezentat un raport cu tema „Regimul pluviometric și hidrologic al anului 2022 în spațiul hidrografic al județului Vaslui”.

Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, este una din cele 11 filiale ale Administrației Naționale “Apele Române“ si administrează în bazinele hidrografice Prut și Bârlad apele din domeniul public al statului și infrastructura de gospodărire a apelor formată din lacuri de acumulare, diguri de apărare împotriva inundațiilor, precum și sistemele naționale de veghe hidrologică și de monitorizare a calității resurselor de apă.

De asemenea, șeful Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vaslui a prezentat “Situația implementării Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR”.

Pe parcursul anului 2022 Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a continuat şi finalizat activitatea de evaluare a cererilor de finanţare şi contractare a proiectelor depuse decursul ultimilor doi ani prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, pentru următoarele sub-măsuri:

-SM 4.1 – Sprijin pentru investiții în exploatații agricole

-SM 4.2 – Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole

-SM 5.1 Sprijin pentru investiţii în acțiuni preventive menite să reducă consecinţele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse şi evenimentelor catastrofale

-SM 16.4 – Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare

-SM 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri

-SM 6.3- Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici

-SM 17.1- Prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor

-SM 6.2- Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale

-SM 6.4- Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole.

De fiecare dată am susținut că relaţiile dintre Instituţia Prefectului şi instituțiile publice, precum şi celelalte autorităţi publice aflate sub coordonarea prefectului, trebuie să aibă la bază colaborarea. Rolul nostru constă în implementarea cu responsabilitate a programului de guvernare. Avem sarcina de a eficientiza şi moderniza a serviciile întreprinse în beneficiul publicului. " se arata in postarea prefectului judetului Vaslui de pe reteaua de socializare

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img