joi, 28 martie, 2024

Daniel Zamfir: Sunt racheta nucleara. NU ma poate opri nimeni! Ludovic Orban nu lupta pentru oameni

Distribuie:

Publicat:

Senatorul PNL Daniel Zamfir a fost intrebat la  DC news daca a fost amenintat sa o lase mai usor cu lupta sa cu abuzurile bancilor si institutiile financiare nebancare (IFN).

"La legea darii in plata, Banca Nationala a sesizat DNA impotriva mea pentru a vedea habar nu am ce… de ce fac eu darea in plata, ce interese am. Am fost amenintat cu DNA. Din drumul acesta nu ma poate opri nimeni. Eu cred foarte tare ca legile pe care le-am propus sunt niste legi drepte. Sunt legi de care oamenii au nevoie. Din cartea "Romania sub teroare bancara" m-am incarcat cu o energie… stiti cum sunt? Racheta nucleara. Oamenii acestia, care apar in carte, au niste povesti care nu au cum sa nu va miste! Sunt niste drame ale unor romani. Rolul de parlamentar este sa schimbi ceva in bine. De la acest drum nu ma poate intoarce nimeni!", a zis Daniel Zamfir 

”Al doilea proiect de legi din pachetul impotriva camatariei- asa le-am spus, pentru ca in momentul in care acorzi niste credite cu 7.000- 9.000%, asta e camatarie curata. Sigur, cu acte, dar camatarie, cu 7.000- 9.000%, totul e necontrolabil- este practic reintroducerea, in legislatia romaneasca, a retractrului litigios. Acesta exista in Codul Civil din 1864 si a rezistat pana-n 2011, la aparitia noului Cod Civil. (…) O persoana care a fost deposedata de un bun are dreptul sa-l rescumpere de la firma de recuperare, platindu-i acesteia dublul sumei pe care respectiva firma a platit-o bancii pentru cumpararea acestui bun. Daca respectiva firmei a cumparat de la banca un apartament cu 10.000 de euro, respectivul care a fost deposedat sa-l poata rescumpara platind dublul sumei. (…) Lucrul bun pe care-l face aceasta lege este ca nu va mai da posibilitatea bancilor sa vanda aceste bunuri la preturi de nimic. Acesta este lucrul care a nenorocit multi oameni. Bancile vindeau acest pachet de credite neperformante, care continea o serie de bunuri- case in principal ale oamenilor erau vandute la preturi de nimic, la 10% din valoare, apartament de 50.000 de euro se vindea cu 5.000 de euro unei firme de recuperare, care era tot un vehicul al bancii. (…) Ca banca sa aiba un portofoliu curat, practic muta bunul neperformant, il transfera pe o suma de nimic unui vehicul care e tot al bancii. Diferenta intre pretul real si pretul de vanzare este o datorie care ajunge tot in carca debitorului, datorie incorecta, pentru ca nu acela e pretul real. (…) Legea va descuraja aceasta smecherie sa vinzi tu casa omului la pret de nimic. O sa vinzi la pretul real al pietei. Va echilibra piata mult alterata de aceasta combinatie pe care au facut-o bancile cu firme de recuperare.” a spus Daniel Zamfir. 

”Oamenii sunt nevoiti sa plateasca si aceasta diferenta ticaloasa obtinuta in urma unui arajament murdar” a precizat senatorul PNL, referindu-se la diferenta dintre datoria romanului si pretul de vanzare al imobilului. 

Liderul PNL, Ludovic Orban NU este de acord cu proiectul care ar stopa legea camatariei!  Daniel Zamfir a declarat ca de partea nu se se afla mai multi parlamentari de la toate partidele: ''Consider ca dreptatea nu este nici de stanga si nici de dreapta. Domnul Ludovic Orban face anumite jocuri (…)'' a declarat Daniel Damfir

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img