vineri, 19 aprilie, 2024

Daniela Nane: “Faptul că araţi într-un fel nu te scuteşte de întâmplări nefericite”

Distribuie:

Publicat:

La 20 de ani, Daniela Nane câştiga titlul "Miss România", fiind prima miss după evenimentele din 1989.

Prezenţă care nu poate să treacă neobservată, Daniela Nane, invitata Irinei Păcurariu la "Reţeaua de Idoli" în ediţia de luni, 14 noiembrie, de la ora 20.00, la TVR 2, se numără printre cele mai frumoase femei, dar şi printre cele mai apreciate artiste atât pe scenă, cât şi pe marele ecran.

În 1991, Daniela Nane s-a înscris la concursul "Miss Universe", iar despre participarea la competiţia internaţională, actriţa Teatrului Bulandra din Bucureşti îşi aminteşte că a fost o experienţă de neuitat, care i-a întărit decizia de a-şi clădi viaţa prin propriile forţe, alegând o profesie care să-i pună în valoare aptitudinile: Academia de Teatru şi Film din Bucureşti.

"În viaţă mă mai ia valul şi vorbesc repede, dar pe scenă nu. Mă controlez, sunt foarte atentă şi am o tehnică bună. Eşti ca în cantonament. Trebuie să fii odihnit, să fi mâncat ce trebuie şi cât trebuie. Nu poţi să te urci pe scenă oricum. Vii din timp în teatru, îţi faci machiajul, te gândeşti la personaj, îţi iei hainele personajului, te linişteşti, te aduni, îţi strângi energia. Vin în teatru cu cel puţin două ore înainte de spectacol. Vechea gardă de actori venea cu trei-patru ore înainte", spune Daniela Nane.

În copilărie, a practicat balet clasic, echitaţie, schi, patinaj şi înot, iar publicul i-a remarcat nu doar aspectul fizic, ci şi seriozitatea şi talentul actoricesc. A apărut în filme precum "Callas Forever", "Eu sunt Adam", "Caligula" sau serialul "La urgenţă", a jucat numeroase roluri pe scenă şi a fost prezentatoare a multor festivaluri de modă, film şi cultură la televizor. Mai mult, Daniela Nane a urmat cursurile şi masteratul Ligii Europene a Institutelor de Artă din Amsterdam şi Berlin iar în carieră a obţinut trei premii Uniter.

"Eu ştiu ce am trăit. De multe ori nu eram distribuită sau nici nu mă chemau la casting pentru că eram frumoasă. Pentru că lucrurile urâte dintr-un scenariu nu i se pot întâmpla unei femei frumoase. Şi mă gândeam, vreţi să vă povestesc viaţa mea? Faptul că arăţi într-un fel nu te scuteşte de întâmplări nefericite. Dar, a trecut, asta e!", spune actriţa.

La întâlnirea cu Irina Păcurariu, actriţa Daniela Nane a vorbit despre carieră, familie, public dar şi despre planuri de viitor sau dificultăţile pe care le-a întâmpinat ca fostă "Miss România".

"Irina Păcurariu: Ai spus că unul dintre profesorii de la Institut ţi-a spus că vei fi toată viaţa – "Un cerb hăituit de câini. Femeile te vor invidia, bărbaţii vor suspina…

Daniela Nane: Da, mi-a spus… O să te urască aproape toată lumea. Femeile te vor urî pentru că nu pot fi că tine, bărbaţii te vor urî pentru a nu au acces la tine. Mă gândeam, de ce să mă urască lumea, ce le-am făcut? Asta nu poate fi adevărat…"

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img