News Flash:

Dascalii vasluieni se pregatesc de greva

23 Octombrie 2013
2161 Vizualizari | 0 Comentarii
Greva cadre didactice
La sfarsitul acestei luni, cadrele didactice vasluiene vor intra in greva japoneza, timp de trei zile, ca un semnal de alarma inaintea unui miting de amploare ce se va desfasura in capitala la inceputul lunii noiembrie.

Dascalii vor fi in greva japoneza in zilele de 28,29 si 30 octombrie, ei luand decizia sa vina la scoala purtand banderole albe pe brate. 

Printre principalele revendicari ale cadrelor didactice se numarar alocalarea a 6%din PIB pentru educatie, reintroducerea sporului de doctorat si acordarea gradatiei de merit si pentru personalul didactic auxiliar sau depolitizarea acestui domeniu, ceea ce ar insemna ca directorul unei scoli sa fie numit de colectivul unitatii.

"Deocamdata, vom intra in greva japoneza, fara a perturba activitatea in scoli, urmand ca, pe 6 noiembrie, sa participam la un miting de amploare in Bucuresti. Sindicatul nostru va fi reprezentat de aproximativ 100 de membri, in functie si de ce mijloace de transport vom reusi sa inchiriem", a declarat Sorin Tiplea, liderul Sindicatului "Didactica" Vaslui.

Sursa: adevarul.ro

cadrele didactice vasluiene greva japoneza sorin tiplea didactica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1374 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042596 (s)