miercuri, 24 aprilie, 2024

Date proaspete: Veniturile consolidate ale Telekom Romania au crescut anul trecut cu 5%

Distribuie:

Publicat:

Veniturile consolidate ale Telekom Romania au crescut anul trecut cu 5%, până la 980 mil. euro, iar rezultatul EBITDA a crescut cu 5%, până la 144 mil. euro, înregistrând a patra creştere trimestrială succesivă, anunță compania într-un comunicat, conform Mediafax.

 

Pentru prima oară în patru ani, principalii indicatori financiari ai anului 2019 – veniturile, EBITDA şi fluxul de numerar operational – au înregistrat creştere de la un an la altul.

Fluxul de numerar ajustat, după excluderea plăţilor istorice către OTE Group, a înregistrat o creştere de peste 55 mil. euro.

Creşterea veniturilor a fost generată în cea mai mare parte de activitatea principală a companiei. Veniturile din servicii fixe au crescut cu 11% până la 479 mil. euro în 2019, comparativ cu 2018. În acelasi timp, veniturile din serviciile broadband și TV au înregistrat o creştere uşoară de peste 2%. Veniturile din serviciile convergente fix-mobil au crescut de la un an la altul cu aproximativ 30%.

Veniturile din serviciile mobile au înregistrat patru trimestre de creştere succesivă în 2019, care se reflectă şi în cea anuală.

La nivelul costurilor, cheltuielile operaţionale totale au scăzut cu peste 3% în 2019, comparativ cu 2018, arătând un trend în continuă îmbunătăţire în T4. Ca urmare a proceselor de transformare, numărul angajaţilor full time a scăzut cu 21%, de la 6.356 în 2018 până la 5.029 în 2019, prin automatizarea proceselor, simplificarea şi concentrarea pe departamentele care interacţionează în mod direct cu clienţii.

“Rezultatele anului 2019 demonstrează faptul că strategia noastră de redefinire a modelului operaţional pentru a deveni o companie simplă şi digitală este corectă”, a spus Miroslav Majoroš, CEO, Telekom Romania

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img