joi, 28 martie, 2024

De-abia ACUM s-a AFLAT! A iesit la iveala la 6 ani de la retinerea lui Nutu Camataru

Distribuie:

Publicat:

Au trecut șase ani de când lui Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru, autoritățile au luat leii pe care celebrul lider al clanului Cămătaru îi deținea ilegal. Acum, Bugetul.ro a aflat că de animale a avut grijă o femeie și nu Nuțu Cămătaru, așa cum declara mama acestuia, Mimi Cămătăreasa. Cel puțin asta susține directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, complex din care face parte și Grădina Zoologică, Mădălin Șerban.

Șerban ne-a declarat că, în momentul în care au fost aduși în 2013, la ZOO Galați, dacă li se adresa o femeie, leii reacționau foarte bine, semn că de ei a avut grijă o persoană de sex feminin.

„Când au fost aduși, se vedea că au fost crescuți în casă și reacționau foarte bine la o voce feminină. Dacă li se adresa o femeie, reacționau bine. Nu se îndepărtau în momentul în care vorbea. Probabil, mama lui Nuțu Cămătaru a avut grijă de ei sau o femeie. Asta e clar. Animalele au fost aduse în stare foarte bună, nu erau animale chinuite”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Mădălin Șerban.

Despre lei, în 2013, Smaranda Stoica, cunoscută opiniei publice drept Mimi Cămătăreasa, mama fraților Cămătaru, declara că Nuțu Cămătaru a crescut cei patru lei – doi adulți și doi pui – cu el în pat, interlopul fiind cel care se îngrijea de animale.

„Cu leii ăștia a crescut împreună de 15 ani. Se luptau cu băiatul meu pe jos. Leii ăștia sunt crescuți de el, în pat”, susținea mama fraților Ion și Vasile Balint, ziși Nuțu și Sile Cămătaru.

De asemenea, o altă afirmație a mamei lui Nuțu Cămătaru care nu corespunde cu declarațiile facute, pentru Bugetul.ro, de șeful Complexului Muzeal Galați este cea referitoare la vârsta leilor.

Smaranda Stoica susținea, la vremea respectivă, că Ion Balint a crescut 15 ani împreună cu animalele, însă Mădălin Șerban ne-a spus că masculul Nicolae – cel mai bătrân dintre cei patru lei – avea 10 ani în 2013, iar acum are 16. Mai mult, Nicoleta, femela-mamă, avea 7 ani, ajunsă în prezent la 13 ani. În ceea ce-i privește pe cei doi pui, aceștia aveau un an, iar acum au 6 ani.

Totodată, șeful ZOO Galați ne-a dezvăluit că, deși sunt obișnuiți cu contactul cu omul, sunt, totuși, agresivi.

„Leii sunt agresivi, dar nu cu îngrijitorii. Îngrijitorii au niște reguli strice de a lucra cu animalele periculoase, nu au contact direct cu animalul. În momentul în care fac curățenie, animalele sunt scoase din adăposturi și când sunt hrănite, la fel. Leii sunt foarte bine, acum au ieșit afară, fiindcă este cald. Până acum, au stat în adăposturile de iernat”, ne-a precizat Mădălin Șerban.

În mod surprinzător, Nicoleta și Nicolae nu au mai făcut pui la ZOO, așa cum s-a întâmplat în perioada în care se aflau pe domeniul lui Nuțu Cămătaru, din Ferentari.

În februarie 2013, oamenii legii descindeau pe domeniul lui Nuțu Cămătaru și descopereau o adevărată grădină zoologică: patru lei, doi cerbi, doi urşi, 30 de cai și 20 de câini de talie. Sub cușca leilor, polițiștii au găsit și o cameră de tortură.

Nuțu, Cămăru, eliberat din închisoare marți

Ion Balint, zis „Nuţu Cămătaru”, a fost eliberat, marţi, din închisoare, în urma unei decizii pronunţate de Judecătoria Găeşti.

„Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Găeşti pentru condamnatul Ion Balint. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Ion Balint de sub puterea mandatului 130/2018 emis de Curtea de Apel Ploieşti, în baza sentinţei penale 108/2018, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze”, se arată în minuta deciziei din 6 martie a Judecătoriei Găeşti.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că decizia de eliberare nu a fost contestată de procurori în termen de trei zile, astfel că soluţia pronunţată în primă instanţă a rămas definitivă, Ion Balint părăsind Penitenciarul Găeşti.

În decembrie 2017, Ion Nuţu Balint a fost condamnat 5 ani şi 5 luni închisoare cu executare într-un dosar de infracţiuni de violenţă – şantaj, cămătărie, omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Fraţii Ion Balint zis „Nuţu Cămătaru” şi Vasile Balint zis „Sile Cămătaru”, precum şi liderul clanului „Sportivilor”, Radu Cristian Roşca zis „Roşca”, au fost trimişi în judecată în iulie 2013, alături de alţi 51 de interlopi, pentru săvârşirea de infracţiuni de violenţă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img