vineri, 29 martie, 2024

De anul acesta intra in vigoare – ‘Lovitura’ pentru comerciantii de martisoare! Decizia radicala luata de Primaria Capitalei

Distribuie:

Publicat:

Anul acesta de 1 și 8 martie nu se vor mai vinde mărțișoare la Piața Romană, Unirii sau Universitate, a decis Primăria Capitalei, prin Administrația Străzilor. Reprezentanții PMB spun că zonele menționate sunt centrale și foarte tranzitate, iar prin comerțul cu mărțișoare se împiedică traficul.

„Având în vedere că zonele la care faceți referire (Piața Romană, Unirii și Universitate – n.r.) sunt zone centrale și reprezintă cele mai tranzitate artere ale Capitalei României, și pentru că desfășurarea acestui tip de comerț necesită o reglementare clară care să ducă la îmbunătățirea atât a aspectului stradal cât și a circulației pietonale, Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, a stabilit că acest tip de comerț să se desfășoare în cadru organizat, în spații adecvate, așa cum se întâmplă în toate marile capitale europene”, se arată într-un răspuns al Primăriei Capitalei, la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit Primăriei Capitalei, comercianții de mărțișoare vor avea la dispoziție alte 15 zone din București, unde își vor putea desfășura activitatea pentru vânzarea produselor pentru sărbătorile de 1 și 8 martie 2019.

„Astfel, autoritatea locală a pus la dispoziția comercianților alte 15 zone unde își vor putea desfășura această activitate”, spun reprezentanții PMB.

Cererile pentru ocuparea domeniului public, pentru comercializarea mărțișoarelor, se depun până pe data de 1 februarie 2019, la registratura Administrației Străzilor sau la Registratura PMB, pentru următoarele zone: Metrou Aurel Vlaicu; Bulevardul Chișinău- Șoseaua Pantelimon; Piața Delfinului; Strada D-na Ghica; Șoseaua Mihai Bravu; Șoseaua Iancului – Intermacedonia; Bulevardul Chișinău -Basarbia; Metrou Iancului; Bulevardul Carol – Calea Moșilor; Bulebardul Basarabia – Metrou Republica; Strada Liviu Rebreanu – Metrou Titan; Liceu Bolintineanu; Calea Rahovei intersecție cu Strada Sebastian; Șoseaua Alexandriei și Strada Mărgeanului.

„Subliniem că în anii trecuți marțișoarele se vindeau pe trotuare, la măsuțe de plastic (protejate de corturi albe), iar aspectul bulevardelor avea de suferit, salubrizarea se realiza dificil iar supraaglomerarea acestor zone împiedica circulația pietonală”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Capitalei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img