vineri, 19 aprilie, 2024

De ce apa imbuteliata poate avea termen de valabilitate?

Distribuie:

Publicat:

Pentru produse clasice, precum laptele sau ouale, oamenii nu au nevoie de o explicatie clara a datei de expirare, insa in cazul altor produse aparitia termenului de valabilitate pe ambalaj este considerata un mister pentru majoritatea persoanelor.

In SUA, conform unei legi propuse in 1987 de oficialitatile din New Jersey, toate produsele vandute trebuie sa aiba inscriptionata o data de expirare de maximum doi ani de la fabricarea produsului, informeaza descopera.ro, care citeaza Mentalfloss.

Conform Administratiei Alimentelor si Medicamentelor din SUA, nu exsita o limita a valabiitatii apei, atata timp cat aceasta este imbuteliata conform reglementarilor si este tinuta sigilata pana in momentul consumului. Desi New Jersey a adoptat aceste reglementari, termenul de valabilitate al apei a ramas o norma a industriei pe care producatorii au continuat sa o utilizeze.

Desi sticlele de apa “expirate”  nu reprezinta un pericol pentru sanatatea oamenilor, materialul din care sunt confectionate sticlele ar putea migra in timp in continutul apei. De asemenea, in timp apa poate avea un miros neplacut.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img