miercuri, 24 aprilie, 2024

De ce apare astenia de primavara

Distribuie:

Publicat:

Atunci cand schimbarile de temperatura sunt bruste, organismul consuma mai multa energie in incercarea de a se adapta, iar acest lucru poate determina aparitia unor probleme, iar medicul te ajuta sa-ti recapeti starea de sanatate. Durerile articulare, tensiunea arteriala, starea de slabiciune, vertijul sunt situatii care-ti modifica starea de sanatate in special la intrarea in primavara. Astenia de primavara pare sa fie un termen uzitat excesiv, insa, de vreme ce toata lumea il foloseste, trebuie sa fie ceva adevar acolo.

„Diferentele de presiune la nivel atmosferic duc la dureri articulare, chiar si de cap sau tensiune arteriala. Practic, organismul nu se poate adapta, atat de repede, la schimbarile acestea, si le „traduce” ca pe un factor periculos. Genereaza, astfel, un factor agresiv care se traduce, iata, prin durere”, explica dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, pentru perfecte.ro.

Un program corect de fizioterapie, realizat corect in prezenta unui specialist, poate reduce semnificativ acest disconfort. „Simptomele specifice artrozei sau reumatismului degenerativ, acele dureri suparatoare, sunt ameliorate cu ajutorul fizioterapiei. Ba mai mult de atat, fizioterapia reuseste chiar sa stopeze evolutia bolii!”, explica specialistul. Pe de alta parte, tensiunea arteriala va fi normalizata cu ajutorul kinetoterapiei.

„Kinetoterapia realizata regulat va normaliza activitatea cardiaca si va tonifia musculatura, care va putea functiona mai eficient si cu un consum mai redus de energie, diminuand depozitul de tesut adipos. Astfel, inima va putea functiona la parametri fiziologici, avand o tensiune arteriala si un puls la parametri optimi”, conchide dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina  Fizica si Balneologie. R.T.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img