sâmbătă, 20 aprilie, 2024

De ce barbatii se bucura mult mai des decat femeile de satisfacerea intima?

Distribuie:

Publicat:

In ultimii ani au aparut tot mai multe studii care incearca sa faca lumina in ceea ce priveste diferentele frecventei orgasmelor in randul femeilor si barbatilor, explicand de ce orgasmul apare mai des la barbati decat la femei in timpul partidelor de sex.

Si totusi, de ce exista aceasta diferenta intre femei si barbati si ce poate fi facut pentru ca si unii si altii sa beneficieze de aceeasi cantitate de placere? Se pare ca 4 din 10 femei sufera de o disfunctie sexuala asociata unei dificultati de a ajunge la orgasm

„Toate categoriile de barbati, fie ei homosexuali, bisexuali sau heterosexuali, au orgasm mai des decat toate categoriile de femei. Chiar daca femeile lesbiene ajung la placerea maxima mai mult decat femeile heterosexuale, si in cazul lor acest lucru se intampla mai rar decat la barbati. Ce face posibil acest lucru in cazul femeilor a ajuns sa fie punctul central al multor specualtii. In fiecare luna, zeci de reviste si articole online prezinta diverse trucuri care sa ajute femeile sa ajunga la orgasm mai usor. Aceasta este tema multor carti. Pentru multi oameni, orgasmul este cea mai importanta parte a vietii sexuale”, sustine David Frederick, profesor de psihologie la Chapman University, care a studiat sexualitatea, potrivit gandul.info. 

El sustine ca motivul acestor diferente poate fi fie de natura socioculturala, fie evolutionara. „Femeile au sunt mai nemultumite de corpul lor decat barbatii si acest lucru interfereaza cu viata lor sexuala. Daca acorda mai multa importanta acestui aspect decat actului sexual, asta poate avea impact asupra satisfactiei sexuale si atingerii orgasmului. Exista si stigmatul asupra femeilor care initiaza partidele de sex si exprima ceea ce-si doresc din punct de vedere sexual. Un lucru pe care il stim este acela ca in multe cupluri exista o discrepanta din punct de vedere sexual. Unul dintre parteneri isi doreste mai mult sex decat altul. In cuplurile heterosexuale, aceasta persoana este, in general, barbatul”, explica psihologul. 

Astfel, femeile ajung, de multe ori, sa faca sex desi nu isi doresc asta si este clar ca sunt mici sanse ca, in acesta situatie, sa ajunga la orgasm. Apare, de asemenea, explicatia ca orgasmul masculin faciliteaza reproducerea si ca aceasta nu se poate implini fara ejaculare. Pentru femei, nu exista o legatura clara intre orgasm si functia de reproducere. 

Unele femei ar putea fi anatomic predispuse la orgasm regulat, dupa cum explica Elisabeth Lloyd, profesor de biologie si filosofie la Universitatea Indiana-Bloomington, co-autorul unui studiu despre legatura dintre anatomia genitala si orgasm. O distanta mai mica intre clitoris si deschiderea urinara, in cazul in care urina este eliberata, poate creste probabilitatea aparitiei orgasmului la femei, potrivit studiului. Daca distanta este de sub 2 centimetri, sansele de atingere a orgasmului sunt mai mari. 

Specialistul a adaugat ca studiul frecventei orgasmului ramane o zona importanta de cercetare, deoarece orgasmele au fost asociate reusitei in relatiile de dragoste. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img