miercuri, 24 aprilie, 2024

De ce boală suferă mătușa lui Petrică Mîțu Stoian? Femeia trăiește dintr-o pensie extrem de mică, deși e considerată o mare artistă!

Distribuie:

Publicat:

Petrică Mîțu Stoian a ajuns un artist cunoscut și iubit în toată țara însă vocea cu cea mai mare ”greutate” din satul lui natal este în continuare considerat cea al mătușii sale, Domnica Trop.

Domnica Trop, mătușa lui Petrică Mîțu Stoian, este considerată cea mai mare voce a Mehedințiului și nu doar de către specialiștii români. În 2013, Domnica Trop a intrat în categoria selectă a rapsozilor care au primit titlul onorific de ”Tezaur Viu UNESCO”, pentru merite deosebite aduse culturii și identității naționale.

Ajunsă la 83 de ani, Domnica nu a plecat niciodată din Isverna natală, deși asta a echivalat cu o bătrânețe plină de nevoi.

Are muzeu dar trăiește dintr-o pensie de 500 de lei

Domnica Trop locuiește și azi într-o casă bătrânească, deși la Muzeul Arhitecturii Populare Curtișoara există deja o casă-muzeu care-i poartă numele. În urmă cu 8 ani, pe vremea când Petrică Mîțu Stoian făcea mii de euro la un sigur eveniment, Domnica mărturisea că trăiește dintr-o pensie de 500 de lei și că majoritatea

banilor se duc pe medicamente. Femeia suferă de mulți ani de diabet și spune că regretă că nimeni nu s-a oferit să salveze ceva din ”zestrea artistică” pe care a strâns-o.

Continuarea pe wowbiz.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img