vineri, 19 aprilie, 2024

De ce camasile de dama au nasturii pusi pe cealalta parte

Distribuie:

Publicat:

Camasile masculine au nasturii pe partea dreapta, in timp ce camasile facute pentru femei au nasturii pe partea stanga. Ai observat asta pana acum? Intrebarea care ne macina este, insa, alta: daca majoritatea populatiei este dreptace, de ce nu au toate camasile nasturii pe partea dreapta? Exista mai multe teorii care explica aceste reguli vestimentare nescrise, insa evidente.

Iata-le pe cele mai interesante:

1. Cu privire la camasile barbatesti, povestea pozitionarii nasturilor pe partea dreapta a hainei are conotatii interesante. Explicatia trebuie cautata in timp, mai exact in epoca in care barbatii purtau spada pentru a-si confrunta dusmanii. Pentru a ajunge mai usor in partea stanga a corpului, unde se tinea teaca, croitorii vremurilor respective s-au gandit sa aplice nasturii pe partea dreapta incat sa nu fie incurcati, sustine scriitorul David Lance Goines, conform mirror.co.uk. Legatura dintre nasturii de la camasa si lactatie.

2. A doua teorie are legatura cu maternitatea. In mod traditional, bebelusii sunt tinuti cu mana stanga, iar mana dreapta a mamei este libera. Nasturii au fost cusuti pe partea stanga pentru a usura procesul lactatiei, mai scrie ziarul britanic mai sus amintit.

3. Femeile care practicau echitatia alaturi de fratii si sotii lor cavaleri, puteau sa controleze mai bine forta vantului cu ajutorul hamurilor daca nasturii erau pozitionati pe partea stanga.

4. De asemenea, femeile din inalta societate a secolului XIX aveau pretentia ca nasturii camasile facute de sclavi sa fie pe partea stanga pentru a se deosebi de barbati, chiar daca majoritatea doamnelor erau dreptace. Acestea sunt cele 4 teorii care explica pozitionarea distincta a butonilor la camasile pentru femei si barbati. Care dintre cele 4 explicatii ti se pare cea mai plauzibila?

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img