vineri, 29 martie, 2024

De ce consumul de iaurt poate ajuta la reducerea riscului de cancer la san

Distribuie:

Publicat:

Iaurtul fereste femeia de cancer mamar. Una dintre cauzele cancerului de sân poate fi inflamația declanșată de bacteriile dăunătoare, spun cercetătorii.

Oamenii de știință spun că ideea lor – încă neprobată – este susținută de dovezile disponibile, care spun că inflamația indusă de bacterii este legată de cancer.

Lucrarea din revista Hypotheses Medical a fost intocmita de studenta de la Universitatea Lancaster Auday Marwaha, profesorul Jim Morris de la Spitalele Universitare din Morecambe Bay NHS Trust și Dr. Rachael Rigby de la Facultatea de Sănătate și Medicină a Universității Lancaster.

Cercetătorii spun că: „Există un remediu preventiv simplu, ieftin, care presupune ca femeile să consume iaurt natural zilnic”.

Iaurtul conține bacterii care fermentează lactoza benefică frecvent întâlnita în lapte, similara cu bacteriile – sau microflora – găsite în sânii mamelor care au alăptat.

Iaurtul fereste femeia de cancer mamar

Dr. Rigby a spus: „Știm acum că laptele matern nu este steril și că lactația modifică microflora sânului.

„Bacteriile care fermentează lactoza se găsesc frecvent în lapte și sunt susceptibile să ocupe canalele de sân ale femeilor în timpul lactației și pentru o perioadă necunoscută după lactație.”

Sugestia lor este că aceste bacterii care fermentează lactoza la sân sunt protectoare, deoarece în fiecare an alăptarea reduce riscul de cancer de sân cu 4,3%.

Câteva alte studii au arătat că consumul de iaurt este asociat cu o reducere a riscului de cancer de sân, pe care cercetătorii sugerează că se poate datora deplasării bacteriilor dăunătoare de către bacteriile benefice.

Există aproximativ 10 miliarde de celule bacteriene în corpul uman și, în timp ce majoritatea sunt inofensive, unele bacterii creează toxine care declanșează inflamația în organism.

Inflamația cronică distruge germenii nocivi, dar dăunează și organismului. Una dintre cele mai frecvente afecțiuni inflamatorii este boala gingiilor sau parodontita care a fost deja legată de cancerul oral, esofagian, colonic, pancreatic, prostatic și de sân.

Cercetătorii concluzionează că: „Celulele stem care se divizează pentru a reface mucoasa conductelor de sân sunt influențate de microflora, iar anumite componente ale microflorei au fost prezente si în alte organe, cum ar fi colonul și stomacul, si cresc riscul de dezvoltare a cancerului.

„Prin urmare, un scenariu similar este probabil să apară la sân, prin care microflora rezidentă are impact asupra diviziunii celulelor stem și influențează riscul de cancer.”

Paradiz studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img