vineri, 29 martie, 2024

De ce e bine sa ai in casa o pisica

Distribuie:

Publicat:

Este adevarat ca animalele au beneficii asupra sanatatii, dar iata de ce este bine sa ai in casa o pisica.

Reduce riscul de boli cardiovasculare

La fel ca si cainele, pisica poate ajuta la reducerea nivelului de stres. In plus, studiile au aratat ca oamenii care detin o pisica nu sufera de afectiuni cardiovasculare, inclus atac de cord.

Sunt potrivite pentru copiii cu autism

Studiile realizate de Universitatea din Missouri arata ca interactiunea dintre copiii cu autism si caini este dramatica. In schimb, situatia este alta atunci cand au in jurul lor o pisica.

Previne durerile articulare

„Sunetul pe care-l scot pisicile a fost asociat cu o capacitate terapeutica de vindecare asupra oaselor si muschilor. Vibratiile din sunet au un efect pozitiv asupra mobilitatii articulare”, spun specialistii.

Barbatii sunt atrasi de femeile care au pisici

Cecetarile realizate de dr. June Nicolls arata ca barbatii sunt atrasi de femeile care au pisici sau alt animal de companie. Insa, 90% dintre femeile singure prefera barbatii care au acasa o pisica, deoarece ei sunt mai buni si mai ingrijiti.

Previne infectiile si problemele respiratorii la copiii

Studiile recente arata ca contactul cu aceste animale de companie in primul an de viata poate intari sistemul imunitar al nou-nascutilor, prevenind in special bolile respiratorii. Pisica ofera o mai buna aparare impotriva bolilor din copilarie, au spus cercetatorii.

Imbunatateste starea mentala

Asa cum am spus la inceput, pisica reduce nivelul stresului. Potrivit studiului efectuat de „Cats Protection”, 87% dintre proprietarii de pisici au spus ca animalele lor de companie au un impact pozitiv asupra bunastarii lor. Iar 76% au spus ca au uitat de stres si de problemele zilnice dupa ce au inceput sa mangaie si sa se joace cu pisica cand au ajuns acasa.

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img