joi, 25 aprilie, 2024

De ce este foarte sanatos untul din lapte crud, nepasteurizat

Distribuie:

Publicat:

Proprietatile untului obtinut din lapte proaspat, care nu a fost pasteurizat, sunt net superioare celor aferente untului obtinut din lapte procesat. Iata cateva dintre acestea:

– este bogat in cea mai usor de asimilat forma a vitaminei A, necesara pentru sanatatea tiroidei si a glandelor suprarenale
– contine acid lauric, care intareste sistemul imunitar
– contine lecitina, esentiala pentru metabolismul colesterolului
– contine antioxidanti care protejeaza impotriva radicalilor liberi
– este o sursa foarte buna pentru vitamina E si K
– este o sursa foarte bogata de seleniu
– contine acid linoleic conjugat, care este actioneaza puternic impotriva cancerului, faciliteaza dezvoltarea muschilor si intareste sistemul imunitar
– vitamina D care se gaseste in unt este esentiala la absorptia calciului
– protejeaza impotriva cariilor dentare
– este o sursa de iod in cea mai usor absorbabila forma a sa
– este o sursa de energie rapida si nu se depune in teuturile adipoase ale corpului
– colesterolul care se gaseste in unt este esential pentru dezvoltarea creierului si a sistemului nervos la copii
– contine acid arahidonic care are un rol important in functia creierului si este un component vital al membranelor celulei
– protejeaza impotriva infectiilor gastrointestinale mai ales la copii

Untul nu-ti imbolnaveste inima daca stii cum sa-l alegi

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img