vineri, 29 martie, 2024

De ce femeile si barbatii sunt afectati in mod diferit cand sunt inselati

Distribuie:

Publicat:

Oamenii de stiinta sugereaza ca femeile au fost programate de evolutie sa iti faca un plan de rezerva in cazul in care relatia lor nu mai functioneaza, fiind in continua cautare a unui al doilea partener. Noua cercetare sustine ca aceasta ipoteza se aplica femeilor fara copii, in special cand partenerilor le este afectata capacitatea de reproducere. Cercetatorii sugereaza ca oamenii au sunt programati genetic pentru a fi in mod constant in cautarea unor parteneri mai buni, facand mereu comparatii cu partenerii actuali.

„Monogamia nu caracterizeaza modelul de imperechere primara a oamenilor. Ruperea unei relatii cu un singur partener si reimperecherea cu un altul, comutarea perechii, poate caracteriza mai precis strategia oamenilor de imperechere”, reiese din studiul realizat de David Buss, Cari Goetz si echipa lor, scrie adevarul.ro, care citeaza dailymail.co.uk.

Pentru stramosii nostri, boala, dieta saraca si ingrijirea medicala precara au determinat cateva masuri inconstiente de aparare, gasirea celui mai potrivit partener reprezentand cheia pentru supravietuire. Astfel, oamenii de stiinta sustin ca suntem tentati sa ne alegem parteneri cu cea mai mare sansa de supravietuire, simtindu-ne nesiguri si avand rezerve, in cazul in care acestia au probleme de sanatate. În timp ce despartirile au fost mult timp caracterizate ca fiind esecuri, de fapt, procesul infidelitatii este un mecanism de dobandire a unui partener nou, in cazul unor circumstante avantajoase din punct de vedere evolutionist, sunt de parere cercetatorii. Un studiu realizat anul trecut, a constatat ca barbatii si femeile reactioneaza diferit la infidelitate.

Cei mai multi barbati ar fi mai suparati daca jumatatea lor ar avut o relatie sexuala, in schimb femeile ar fi mai ranite de infidelitatea emotionala. La cercetare au participat 64.000 de persoane. 54 % dintre barbatii heterosexuali au fost mai susceptibili de a fi afectati de infidelitatea sexuala, in timp ce doar 35 % dintre femei ar fi mai ranite daca partenerii lor ar face sex cu alte femei, decat in cazul in care acestia s-ar implicat emotional intr-o relatie. Oamenii care au 29, 39, 49 sau 59 de ani sunt mult mai predispusi sa insele si sa ia decizia de a-si schimba viata, deoarece simt ca trec la un alt stadiu din viata lor, odata cu schimbarea prefixului, a dezvaluit un alt studiu, realizat pe 42.000 de adulti din peste 100 de tari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img