vineri, 26 aprilie, 2024

De ce îți amorțesc mâinile în timpul somnului: Cât de tare ar trebui să te îngrijorezi

Distribuie:

Publicat:

Cei mai mulți dintre noi am experimentat trezirea în toiul nopții, doar pentru a ne da seama că brațul sau mâna noastră a amorțit sau „a adormit”. Uneori, simțim, de asemenea, o senzație de ciupire, ca și cum niște „ace” mici ne străpung pielea. Termenul medical pentru aceasta este parestezie.

De ce se întâmplă acest lucru? Este ceva care ar trebui să ne îngrijoreze?

Institutul American Național pentru Tulburări Neurologice și Accidentul Vascular cerebral spune că parestezia poate avea loc în diferite părți ale corpului. Apare fără avertisment și, în mod normal, este declanșat de o presiune susținută asupra nervilor. Parestezia este, în general, inofensivă atunci când este trecătoare, dar ar putea fi un simptom al unei boli de bază atunci când este experimentată frecvent, potrivit brightside.me.

Posibile cauze ale paresteziei:

Poziția de dormit

Dormitul pe burtă cu mâinile sub corpul nostru, întinderea pe spate cu mâinile sub cap sau cu brațul răsucit sunt poziții slabe de somn care pot provoca o presiune extinsă pe nervi. Acestea duc la o perturbare a fluxului sanguin, iar sistemul nostru nervos reacționează cu o senzație de furnicături.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img