miercuri, 24 aprilie, 2024

De ce la Vaslui se poate iar la Barlad domneste dezinteresul ? – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Cu ceva timp in urma era o mândrie sa spui ca “ Bârladul este înaintea Vasluiului”. Acum, capitala județului are un avans de peste 10 ani la tot ceea ce înseamnă infrastructura, servicii si chiar locuri de recreere.

Prima discrepanta apare atunci când deschizi site-ul Primariei Vaslui. Contribuabilul are posibilitatea sa acceseze hotărârile de consiliu, sa se informeze ce se întâmpla cu banii pe care ii dau prin serviciul taxe si impozite-toate aceste lucruri fiind dezvăluite doar de un simplu click. Chiar si imaginile postate te îmbie sa navighezi- cineva a știut cum “ sa vândă” pozele si sa iti trezească curiozitatea.
La polul opus se afla Primăria Barlad- cu informații neactualizate si un mod complicat de a posta informațiile. Internautul își pierde răbdarea si părăsește spatiul virtual. Asta nu înseamnă ca neclaritățile sau problemele lui se rezolva “ la fata locului”. Dimpotrivă, se poate enerva ușor atunci când se întâlnește in oras, in timpul orelor de program, cu o parte din angajatii care ar fi trebuit sa fie la munca.

TROTUARE SPĂLATE LA VASLUI, LA BARLAD ITI RUPI PICIOARELE.

Interesati si responsabili cu ceea ce înseamnă banul public, autoritatea locala vasluiana este preocupata de binele cetățenilor . In orașul “ rulmentilor” ai toate șansele sa calci strâmb, la modul propriu, atunci când ieși la o plimbare pe trotuarele centrale ale orașului. Vara,  încălțămintea iti rămâne ca amintire pe bitumul turnat generos  in prag de campanii electorale in timp ce angajatii CUP-ului  înarmați cu maturoaie aferente secolului XXI te umplu cu praf si cu cuvinte de dragoste dacă ai curajul de a-i apostrofa .Tot la capitolul “ așa da” se numără si străzile , unele situate la periferie si care arată mai bine ca in cartierele de “ fițe” ale Barladului.  
In schimb nu lipsesc scuzele! Ba ca Vasluiul a avut fonduri ori ca banii de la bugetul de stat sunt mai multi, dar nimeni nu are curajul sa spună ca acolo cineva si-a dat interesul pentru ca lucrurile sa meargă si sa funcționeze.

LA VASLUI  SE POATE : ȘTRAND CU FONDURI DE LA STAT.

In municipiul Vaslui se va construi un bazin de inot si polo la standarde europene. Proiectul, care va fi finantat prin Compania Nationalã de Investitii, este identic cu cel finalizat recent in municipiul Focsani. Cu un strand neconform si inchis incã din 2014, municipalitatea a ales solutia depunerii unui proiect „de la zero” si sperã sã demareze cat mai repede lucrãrile Conform declarațiilor viceprimarului Dragoș Cazacu “ vom avea la Vaslui douã bazine, unul mare si unul mic, care vor fi construite prin Compania Nationalã de Investitii. Proiectul a fost finalizat la Focsani si il vom face si la Vaslui. Decat sã stãm cu un strand neconform, noi am ales sã depunem acest proiect. Bazinul acoperit va putea fi folosit pe perioada intregului an”.

Pe de alta parte, Bârladul nu se poate lauda ca deține si un banal ștrand amărât. Alternativa tinerilor si copiilor este oferita de investitorii privați care le-au satisfăcut necesitatile. Ce a făcut in acest domeniu autoritatea locala barladeana? Doarme liniștita in birourile Primariei de peste douăzeci si noua de ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img