vineri, 19 aprilie, 2024

De ce miroase urat sangele menstrual? De vina poate fi o infectie

Distribuie:

Publicat:

Dacă miroase urât sângele menstrual, ar fi bine să citești mai departe. Mirosul ușor metalic al menstruației ar putea semnala o infecție bacteriană la nivelul vaginului.

Absorbantele sau tampoanele schimbate la intervalul recomandat și igiena corectă a zonei intime sunt suficiente pentru a ține la distanță mirosul urât în acea perioadă delicată a lunii.

Dar dacă faci lucrurile ca la carte și tot miroase urât sângele menstrual, plus că ai și alte simptome, cum ar fi durerea pelviană puternică ori mâncărimi în zona intimă, ar fi cazul să iei măsuri. Programează o vizită cât mai curând la medicul ginecolog!

 

Află mai jos ce probleme poate ascunde menstruația urât mirositoare!

Sângele menstrual cu miros de pește poate ascunde o infecție

Acest miros nu este normal și ar trebui să te ducă cu gândul la o infecție bacteriană, cel mai probabil vaginoză bacteriană. Și nu doar sângele menstrual miroase urât, ci și secrețiile vaginale din afara menstruației, potrivit healthline.com.

În cazul acesta, mai pot apărea simptome precum:

Senzație de arsură la urinare

Iritații ale organelor genitale

Mâncărimi în zona intimă

Febră mare

Secreții vaginale anormale, cu miros neplăcut și culoare neobișnuită (albe, gălbui, verzui)

Una dintre cauzale vaginozei bacteriene este, ironic, igiena prea draconică. Mai precis, dușurile intravaginale, care distrug flora vaginală și astfel este înlesnită dezvoltarea bacteriilor „neprietenoase”.

Vaginoza bacteriană se tratează cu antibiotice, dar numai după un consult la medicul ginecolog, care se va asigura că aceasta este cauza.

Miros de ceapă în zona genitală? E un semn că nu ai grijă la igienă

Unele femei spun că miroase urât sângele menstrual, asemănându-l cu mirosul de ceapă, de transpirație sau de sărat. Acest lucru se poate întâmpla din cauza igienei necorespunzătoare a zonei intime sau, din nou, a schimbării absorbantelor/tampoanelor la un interval mai lung decât cel indicat.

De asemenea, e important să faci duș zilnic, poate chiar de 2-3 ori în „zilele delicate”. Și să folosești șervețele intime neparfumate atunci când te ștergi în zona intimă.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img