vineri, 26 aprilie, 2024

De ce nu a fost identificat un tratament pentru cancer pana in prezent?

Distribuie:

Publicat:

Una din doua persoane va face cancer intr-un anumit moment din viata sa. Iar aceasta statistica a dus la aparitia unei intrebari importante: Avand in vedere toti banii si timpul petrecut pentru studierea bolii, de ce nu exista un tratament pentru cancer?

IFL Science noteaza ca una dintre principalele probeme este asociata cu modul in care oamenii inteleg cancerul. Cuvantul nu se refera la o singura boala, este un termen umbrela utilizat pentru sute de boli. De aceea discutiile despre gasirea unui tratament impotriva cancerului sunt vagi. 

Diferitele tipuri de cancer au diferite patologii si diferite simptome. Chiar si in ''familiile'' de cancer pot exista diferite variante ce pot duce la aparitia bolii. Ceea ce inseamna ca este extrem de dificil de studiat si tratat. Insa asta nu inseamna ca pana in prezent nu am descoperit tratament pentru anumite tipuri de cancer. In cazul cancerului de prostata, rata de supravietuire dupa tratament este de 98%, in timp ce melanomul malign este tratat in 89% dintre cazuri. 

Tratarea cancerului este dificila in mare parte din cauza a ceea ce reprezinta boala. Cancerul se dezvolta din propriile celule ale corpului uman, atunci cand o mutatie din ADN provoaca o crestere accelerata a celulelor. Asadar, deoarece provine din celulele noastre ii este dificil atat sistemului imunitar, cat si doctorilor, sa tinteasca celulele canceroase. Una dintre principalele cercetari privind tratarea cancerului are la baza identificarea mai eficienta a celulelor canceroase. Apoi medicii incearca sa dezvolte un tratament pentru a le ataca sau ajuta sistemul imunitar sa le identifice mai usor. Insa lucrurile nu sunt atat de simple. Fiecare persoana raspunde diferit la tratament. Ceea ce functioneaza pentru o persoana poate sa nu functioneze pentru celelalte. 

sursa: descopera.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img