joi, 25 aprilie, 2024

De ce nu e bine sa porti incaltaminte fara sosete

Distribuie:

Publicat:

S-ar putea sa nu ai probleme la inceput, dar acesta este un obicei prost. Iata de ce nu e bine sa porti incaltaminte fara sosete!

Care este motivul pentru care nu e bine sa porti incaltaminte fara sosete?

Cu toate ca ai picioarele curate inainte sa le introduci in incaltari, acest lucru nu va mai fi valabil daca nu porti sosete. Picioarele tale pot produce pana la 500 de mililitri de transpiratie in fiecare zi. Chiar daca transpiratia ar fi un lichid steril, acel lichid in pantofii tai ar fi un lucru rau. Din pacate, transpiratia contine bacterii. Bacteriile se dezvolta si se reproduc rapid in medii umede si intunecate. Iar acele picioare curate la care tii atat de mult se transforma intr-o problema daca nu porti sosete.

Daca porti incaltaminte fara sosete, chiar si picioarele tale au de suferit. Multe perechi de pantofi nu sunt facute pentru un contact direct cu piciorul. Poti sa faci bataturi daca porti incaltaminte fara sosete chiar si pentru o zi. Iar aceste bataturi sunt dureroase si daca nu exista o soseta care sa te protejeze, vei avea o rana deschisa intr-un pantof plin de bacterii. Iar bacteriile care cresc in pantofi ajung cu usurinta in sange.

In cele din urma, s-ar putea sa ai de-a face cu o infectie.

Chiar daca reusesti sa porti pantofii fara sosete fara a te rani, lucrurile care traiesc in materialul din pantofii tai iti pot provoca probleme. Mersul fara sosete te supune riscului aparitiei dezvoltarii unei infectii fungice numite onychomycosis. Aceasta ciuperca dispare destul de greu si iti afecteaza unghiile de la picioare.

Cand corpul tau incearca sa se racoreasca, vei transpira. Iar picioarele transpirate miros urat si poate fi destul de greu sa scapi de mirosul urat din pantofi. Specialistii sugereaza utilizarea bicarbonatului de sodiu, incercarea talpicilor medicinale, aerisirea pantofilor si purtarea acestora in alternanta cu alte perechi de pantofi. Insa daca nu reusesti sa scapi de mirosurile neplacute, s-ar putea sa fie nevoie sa-ti cumperi alti pantofi.

Poate parea contraintuitiv sa porti sosete pentru a nu transpira in pantofi, dar vei avea un nivel al confortului mai mare cu sosete in picioare. Nu toate sosetele sunt create la fel. De exemplu, sosetele termale pe care le poti purta pe partie nu sunt la fel ca 89+osetele atletice, care sunt concepute pentru a evita umiditatea.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img