marți, 19 martie, 2024

De ce nu ți-e foame dimineața: Când acest aspect înseamnă ceva serios

Distribuie:

Publicat:

Cu siguranță ai auzit că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dar doar pentru că aceasta este o vorbă populară, nu înseamnă că îți este obligatoriu foame dimineața. În acest caz, consumul unui mic dejun sănătos poate fi o provocare.

Deși, în unele cazuri, lipsa senzației de foame dimineața ar putea fi un semn al unei probleme grave, este cel mai probabil perfect normală și nu prezintă motive de îngrijorare.

Iată 6 motive posibile pentru care s-ar putea să nu îți fie foame dimineața:

1. Ai mâncat o cină copioasă cu o seară înainte

Unul dintre principalele motive pentru care este posibil să nu te simți flămând când te trezești este pentru că ai mâncat o cină copioasă sau o gustare mai consistentă în seara precedentă.

Acest lucru poate fi valabil mai ales dacă ai mâncat o masă bogată în grăsimi sau proteine. Acești macronutrienți îți pot încetini golirea stomacului și te pot face să te simți sătul mai mult timp – chiar și în dimineața următoare.

Proteinele, în special, pot modifica, de asemenea, semnificativ nivelul hormonilor care îți reglează foamea și pofta de mâncare, inclusiv grelina, peptida-1 asemănătoare glucagonului, peptida YY și colecistochinina, potrivit doc.ro.

În mod similar, mesele bogate în grăsimi pot modifica nivelurile anumitor hormoni asociați cu pofta de mâncare și senzațiile de plenitudine, ducând la scăderea foamei.

Dacă preferi să savurezi o cină consistentă și să sari sau să amâni micul dejun de a doua zi dimineață, nu este greșit – atâta timp cât te asiguri că obții nutrienții și hidratarea de care ai nevoie pe tot parcursul zilei.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img