vineri, 19 aprilie, 2024

De ce nu putrezeste mancarea de la McDonald’s

Distribuie:

Publicat:

O imagine cu un meniu Happy Meal de la McDonald’s, aparent facuta in 2010, a fost distribuita de foarte multi oameni pe retelele sociale drept avertisment cu privire la alimentele fast food.

Jennifer Lovedahl din Anchorage, Alaska a postat pe Facebook luna aceasta o fotografie cu un meniu cumparat pe 8 ianuarie 2010. ”A stat in biroul nostru in tot acest timp si nu a putrezit, nu a mucegait si nu s-a descompus in vreun fel”, spune aceasta. ”Doar miroase a carton”. Un alt om, din Michigan, a pastrat o portie de mancare de la Taco Bell si un cheeseburger de la McDonald’s timp de doi ani. McDonald’s explica aceste situatii prin faptul ca ”alimentele au nevoie de umezeala in aer pentru a mucegai”.

Keith Warriner, de la departamentul de stiinta a produselor alimentare si asigurarea calitatii din cadrul Universitatii Guelp, explica in continuare: ”Adevarul este ca hamburgerii McDonald’s, cartofii prajiti sau puiul sunt toate alimente si nu mucegaiesc daca sunt pastrate in anumite conditii”, scrie gandul.info, care citeaza The Independent. ”În esenta, microbii care cauzeaza formarea mucegaiului seamana cu noi, in sensul ca au nevoie de apa, nutrienti, caldura si timp de dezvoltare. Daca indepartam unul din aceste elemente, microbii nu se pot dezvolta sau nu pot strica mancarea”, mai spune acesta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img