miercuri, 8 mai, 2024

De ce nu se aruncă uleiul în chiuvetă sau WC. Sigur nu știai acest lucru

Distribuie:

Publicat:

Majoritatea oamenilor aruncă uleiul alimentar deja folosit în chiuvetă sau în WC, însă nu ar mai trebui să facă acest lucru. Dacă și tu faci asta, atunci citește articolul de mai jos și ai grijă la câteva aspecte. Sigur nu știai acest lucru!

Mulți dintre români știu că este benefic să arunce uleiul alimentar uzat în WC sau în chiuevtă, însă ei nu știu că nu este deloc așa. Uleiul poate fi dăunător pentru canalizări. Iată de ce nu se aruncă în aceste două, ci se aruncă în gunoi sau se folosește la orice altceva!

Ce se întâmplă dacă arunci uleiul în chiuvetă sau WC

Un litru de ulei aruncat în canalizare poate să polueze un milion de litri de apă, cantitate care este necesară unui adult pentru a supraviețui timp de 14 ani. Acest efect este puțin cunoscut de către cei mai mulți consumatori de ulei, care în continuare aruncă acest ingredient lichid în WC sau chiuvedă, fiind extrem de convinși că acesta a fost dizvolvat rapid de către detergenții parfumați.

Deșeurile de ulei alimentar și de grăsimi dăunează mediului înconjurător, omului și, pe deasupra, depunerea acestor ingrediente pe pereții sistemului de canalizare provoacă efecte care miros urât, obturări regulate, coroziune rapidă, dar și influență negativă asupra funcționării unor stații de epurare și, în acest fel, uleiul uzat duce la blocarea sau chiar distrugerea acestora.

Ce să faci cu uleiul folosit

Uleiul alimentar deja folosit poate fi o sursă importantă care se folosește, în mod special, pentru fabricarea unor biocombustibili, constituind astfel o alternativă benefică pentru plantele cultivate și cele care ocupă cele mai mari suprafețe agricole.

Dintr-un singur litru de ulei deja folosit se obțin foarte ușor 900 de mililitri de biodiesel, iar din produsul secundar se obține săpun natural, bun pentru corp. Cu toate acestea, potrivit unor estimări, 99% din populația din România care folosește ulei, în aruncă în chiuvetă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img