marți, 23 aprilie, 2024

De ce nu toate persoanele tratate cu antidepresive beneficiaza de o ameliorare a afectiunii

Distribuie:

Publicat:

Cercetatori reuniti intr-o echipa internationala au identificat 44 de noi gene care cresc riscul de aparitie a depresiei majore. Ei au mai descoperit ca toti oamenii poarta cel putin o astfel de gena, scrie Reuters.

De ce nu toate persoanele tratate cu antidepresive beneficiaza de o ameliorare a afectiunii. Aceasta descoperire ar putea explica partial de ce nu toate persoanele diagnosticate cu depresie si tratate cu antidepresive au parte de o imbunatatire a starii de sanatate, potrivit aceleiati surse, preluata de agerpres.ro. Studiul a aratat si ca bazele genetice ale depresiei sunt comune cu ale altor afectiuni psihiatrice precum schizofrenia si ca unele dintre genele identificate sunt asociate cu "'tintele" vizate de medicamentele antidepresive.

Episoadele majore de depresie afecteaza aproximativ 14% din populatia mondiala si reprezinta cel mai important factor declansator al dizabilitatilor pe termen lung in cadrul populatiei generale. Cu toate acestea, doar jumatate dintre pacienti raspund intr-o maniera pozitiva la tratamentele existente. „Noile variante genetice descoperite au potentialul de a revitaliza tratamentul depresiei prin descoperirea unor terapii noi", a declarat Gerome Breen de la King's College London, unul dintre cercetatori.

Studiul a inclus datele a 135.000 de pacienti diagnosticati cu episoade majore de depresie si aproximativ 344.000 de controale medicale, folosite ca baza de comparatie. „Avem nevoie de cercetari ulterioare pentru a descoperi si mai multe baze genetice si pentru a intelege modul in care genetica si factori de stres ambientali lucreaza impreuna pentru a creste riscul de depresie“, a declarat Cathryn Lewis, o alta cercetatoare de la King's College London.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img