vineri, 26 aprilie, 2024

De ce nu trebuie să bei deloc cafea pe stomacul gol

Distribuie:

Publicat:

Cafea pe stomacul gol? Dacă sunteți tipul care înghitea cafeaua neagră din pat dimineața, poate ar trebui să fiți atenți. Dacă această băutură este o sursă importantă de antioxidanți care pot preveni mai multe boli, se recomandă totuși să nu o beți pe stomacul gol.

Nu toti suntem egali în fata efectelor cafelei

„Unii vă vor explica faptul că începerea zilei cu cafea este o necesitate absolută pentru ei”, confirmă Ysabelle Levasseur, dietetician-nutriționist. Și pot bea mai multe în timpul zilei fără să aibă cea mai mică problemă de sănătate. Fiecare dintre noi reacționează diferit, conform „constituției” noastre, la efectele cofeinei, despre care știm că poate fi un impuls foarte rapid. De asemenea, s-a demonstrat că stimulează capacitatea fizică. Unii vă vor spune că le crește capacitatea de concentrare de zece ori.”

De asemenea, este recunoscut faptul că cofeina este o sursă importantă de antioxidanți care pot preveni anumite boli. Este totul o chestiune de dozare. Moderarea este recomandată.

Cafeaua este bună pentru inimă? Fals

„În doze mari, cafeaua nu este bună pentru ritmul cardiac”, spune nutriționistul. Poate crea palpitații și creșterea tensiunii arteriale. Dar atenție, când vorbim despre doze mari, înseamnă că bei mai mult de opt până la zece căni pe zi. Depinde și de calitatea cafelei. Dacă este un espresso, trecerea apei este mai rapidă, spre deosebire de o cafea care trece prin filtrul unei mașini de cafea. Este, de asemenea, recunoscuta ca promoveaza eliminarea de calciu.”

Cafea pe stomacul gol?

Pe stomacul gol, o ceașcă de cafea neagră poate stimula secreția de acid clorhidric (care ajută la descompunerea alimentelor) în sistemul digestiv și poate provoca balonare, arsuri la stomac, gastrită, inflamație a mucoasei stomacului. „Este o bombă pentru stomac, inclusiv cu lapte sau chiar decofeinizata”, spune Ysabelle Levasseur.

Prin urmare, cel mai bine este să îl consumi la o oră după ce te-ai trezit și după ce ai mancat cel puțin o felie de pâine. De ce o astfel de întârziere? Pentru că atunci când te trezești, nivelul de cortizol din sânge – un hormon de stres care menține echilibrul de sare și apă în corpul nostru – este destul de ridicat. Durează cel puțin o oră să scadă nivelul cortizolului.

Consumul de cafea pe stomacul gol „vă poate oferi frisoane, tremururi și alte efecte, inclusiv schimbări de dispoziție”, spune dr. Adam Simon, director medical PushDoctor.co.uk, citat de ziarul britanic The Daily Mail. De asemenea, poate crește simptomele anxietății, precum și ritmul cardiac, iritabilitatea și incapacitatea de concentrare.”

Vivadiva Iasi

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img