vineri, 29 martie, 2024

De ce să alegi oul de prepeliță în locul celui de găină: Efectele pe care le are asupra ochilor și sistemului osos

Distribuie:

Publicat:

Oul de prepeliță este mai bogat din punct de vedere nutrițional decât cel de găină. Iată de ce, când și cum să mănânci ouă de prepeliță, pentru a beneficia de proprietățile acestora!

De ce să alegi oul de prepeliță în locul celui de găină?

Oul este un aliment extrem de sănătos, fie că vorbim despre cel de prepeliță, fie că facem referire la cel de găină – însă există, într-adevăr, câteva lucruri care fac diferența între cele două tipuri de ouă.

În ciuda dimensiunilor reduse în comparație cu oul de găină, cel de prepeliță are câteva avantaje în plus. De pildă, un ou de prepeliță are un aport de 13% de proteine, în timp ce oul de găină are numai 11%. Pe de altă parte, cantitatea de vitamină B care se regăsește în micul ou de prepeliță este de 23% din doza zilnică recomandată, iar cea din oul de găină este de 14%, potrivit doc.ro.

Mai mult decât atât, oul de prepeliță conține fier și potasiu de 5 ori mai mult decât cel de găină. Un alt beneficiu în plus pe care trebuie să îl menționăm constă în faptul că oul de prepeliță conține numai colesterol HDL, cunoscut ca fiind colesterol bun.

Spre deosebire de oul de găină care trebuie neapărat preparat termic pentru a evita riscul de infecție cu Salmonella, oul de prepeliță poate fi consumat și crud, întrucât temperatura corporală a prepeliței împiedică apariția acestei bacterii. În plus, lizozimul care se regăsește în acest ou ucide bacteriile. Femeile însărcinate pot consuma, cu acordul medicului, ouă de prepeliță, întrucât acestea conțin cantități semnificative de fosfor, vitamine din complexul B, minerale și proteine, care sunt necesare pentru dezvoltarea armonioasă a fătului.

Beneficii ouă de prepeliță

Reglează colesterolul din sânge

Întrucât ouăle de prepeliță sunt bogate în colesterol bun, adică HDL, acestea combat efectele colesterolului LDL. În cazul persoanelor cu colesterol deja mărit, se recomandă totuși consumul limitat de ouă, chiar dacă sunt de prepeliță.

Îmbunătățesc vederea

Continaurea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img