vineri, 26 aprilie, 2024

De ce să mănânci 3 curmale pe zi: Efectul pe care îl au asupra oaselor și a sistemului imunitar

Distribuie:

Publicat:

La fel ca alte gustări sănătoase uscate, dacă mâncați curmale zilnic, veți obține beneficii imense pentru sănătate. Dar ce sunt acestea?

Curmalele sunt un alimente antice. Unele dovezi arheologice sugerează chiar că erau în jur de 7000 î.Hr. Știm, de asemenea, că acest fruct șifonat și brun a fost un aliment de bază în Orientul Mijlociu de mii de ani – și pentru un motiv întemeiat. Pentru început, curmalele sunt pline de minerale, vitamine și fitonutrienți. Acestea conțin cupru, fier, potasiu, magneziu, mangan, o mulțime de vitamine B, inclusiv vitamina B6 (piridoxină), niacină, acid pantotenic și riboflavină.

De asemenea, conțin cantități bune de vitamine A și K și caroten, luteină și zeaxantină. De asemenea, sunt bogate în fibre, ceea ce este foarte benefic pentru a vă ajuta corpul să elimine toxinele într-un mod ușor și eficient.

Acest studiu a concluzionat că curmalele conțin cel puțin 15 minerale, inclusiv seleniu, un element despre care mulți cercetători cred acum că este un puternic agent anticancer și un potențial stimulator imunitar.

De asemenea, a arătat că curmalele conțin 23 de tipuri de aminoacizi și unii acizi grași nesaturați destul de buni, cum ar fi acizi palmitoleici, oleici, linoleici și linolenici.

Și nu trebuie să mănânci o grămadă de curmale pentru a beneficia de ele. De fapt, doar consumul a 3 curmale pe zi poate produce rezultate destul de uimitoare, potrivit doctorulzilei.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img