vineri, 26 aprilie, 2024

De ce să nu te abții să tragi vânturi: Cum e afectat organismul

Distribuie:

Publicat:

Pentru a evita o situație jenantă, să te abții este o soluție, dar vânturile reținute îți pot crea o serie de probleme de sănătate. Iată ce spun specialiștii.

„Vestea bună este că nu îți pui viața în pericol, dar asta nu înseamnă că nu vei avea câteva simptome. Totul este să nu devină un obicei reținerea gazelor”, clarifică medicul gastroenterolog Niket Sonpal, de la Facultatea de Medicină Touro din New York City, potrivit click.ro.

Cum ajung aerele in intestine?

Flatulența apare atunci când gazele din intestine sunt eliberate prin rect, de aceea mirosul este neplăcut și nu vrei să ți se întâmple în public. Dacă te întrebi cum de avem aere în intestine, răspunsul este că există două surse: gazele endogene, produse pe durata procesului de digestie se formează deoarece mâncarea trece prin intestinal subțire unde bacteriile o fermentează, proces care presupune eliberare de gaze.

În alte situații, gazele apar ca urmare a interacțiunii dintre acizii din stomac și mâncarea din intestinul subțire. În funcție de tipul de mâncare, se eliberează mai mult sau mai puțin gaz în procesul de digestie. Fasolea este renumită pentru acest lucru, dar și brocoli și alimentele care conțin sulf precum ceapa, sau cele cu gluten, produc cantități mari de gaze în intestine.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img